Banner Πανω
 
 
 

Εργαζόμενοι-λάστιχο στον «Αγιo Σάββα»

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας από

τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής προχωρά το σωματείο εργαζομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», απόφαση που πάρθηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του οργάνου.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν τη διοίκηση για τιμωρητικού χαρακτήρα αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού, όπως επίσης και για τα εξής:

■ Ενα απαράδεκτο και προκλητικό έγγραφο του διοικητή που αναφέρεται στο ωράριο των εργαζομένων και περιέχει απειλές για περικοπή μισθού, το οποίο ζητούν να ανακληθεί.

■ Κατάργηση της ειδικής άδειας του προσωπικού που εργάζεται σε κλειστά τμήματα ή σε τμήματα αυξημένης επικινδυνότητας.

■ Αξιολόγηση του προσωπικού.

■ Κατάργηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

■ Κατάργηση κοινωνικού φαρμακείου.

500 οργανικά κενά

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο προσωπικό (περίπου 500 άτομα λιγότερα) σε σχέση με ό,τι προβλέπει το οργανόγραμμα, ενώ από τις 450 κλίνες του νοσοκομείου, περισσότερες από 100 είναι ανενεργές, την ώρα που ένας ολόκληρος όροφος έχει κλείσει (λόγω παλαιότητας φέρεται να είναι η επίσημη δικαιολογία) χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του.

«Η ακτινοθεραπεία έχει αναμονή έξι μήνες, ενώ η παρακέντηση θυρεοειδούς έχει αναμονή μεγαλύτερη από έξι μήνες», λένε οι εργαζόμενοι, που παράλληλα αναφέρουν πως τα περισσότερα μηχανήματα δουλεύουν στα όριά τους, όπως π.χ. ο αγγειογράφος και ο μαγνητικός.

Στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής στην υγεία, οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε «λάστιχο», καθώς καλούνται να βουλώσουν τρύπες προκειμένου το σύστημα υγείας να φαίνεται λειτουργικό. Ετσι, την απογευματινή υπηρεσία αιμοδοσίας που άρχισε να λειτουργεί στο γειτονικό Νοσοκομείο «Ελπίς» καλούνται να την καλύψουν νοσηλεύτριες από τον «Αγιο Σάββα».

Διαχείριση φαρμάκων

«Αυτό είναι κινητικότητα από την πίσω πόρτα», λένε οι εργαζόμενοι, που καταγγέλλουν επίσης την απόφαση της διοίκησης να καταργήσει το κοινωνικό φαρμακείο του νοσοκομείου για όσους δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν τα φάρμακά τους και να το εντάξει στο φαρμακείο του νοσοκομείου. «Ετσι γίνεσαι μάγκας με ξένα κόλλυβα», μας αναφέρει εργαζόμενος.

«Ξαφνικά το νοσοκομείο βρίσκει φάρμακα που μαζεύτηκαν από ιδιώτες για να τα χρησιμοποιήσει όπως αυτό νομίζει και να δείξει προς τα έξω και κυρίως προς την ηγεσία του υπουργείου την καλή μαρτυρία. Πόσο καλά διαχειρίζεται τα φάρμακα και τι απόθεμα έχει».

«Ξεκινάμε με στάση εργασίας την Παρασκευή και θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις», μας λέει άλλος εργαζόμενος. «Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε πραγματικά νοσοκομεία σε αυτή τη χώρα και πραγματική δημόσια υγεία. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται προσλήψεις ώστε οι υπάρχοντες εργαζόμενοι να μην ξεπερνούν τα όριά τους και ικανός προϋπολογισμός που θα καλύψει τις ανάγκες. Χωρίς εργαζόμενο, δεν υπάρχει ασθενής» καταλήγει.

πηγή.http://www.efsyn.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...