Banner Πανω
 
 
 

Ν.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΔΕΔΥ - Δίνει ραντεβού, στην

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Σε φάση προετοιμασίας, για την Εργατική Πρωτομαγιά, βρίσκονται εργαζόμενοι και συνδικάτα, έχοντας στη «φαρέτρα» τους, διεκδικήσεις που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

Στα Γιάννενα, οι εκδηλώσεις φέτος θα είναι τριήμερες, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το πρωί της Δευτέρας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, δίνει ραντεβού στις 10:30, με σύνθημα «Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι την πλήρη ανατροπή των Μνημονίων».

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ «Εκατό τριάντα ένα χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2017, οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Ο καπιταλισμός, με την άγρια λιτότητα και φορολεηλασία, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τις ομαδικές απολύσεις και την ανεργία, με ή χωρίς το μανδύα των μνημονίων, χτίζει τη γη της επαγγελίας για το κεφάλαιο και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους.

Εδώ και επτά χρόνια οι πολιτικές των μνημονίων ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ότι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού».

Στο πλευρό του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και η Δημοκρατική Συνεργασία

Χαιρετισμός της ΟΕΒΕ

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Ιωαννίνων χαιρετίζει την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμώντας όπως αναφέρει, τους εργαζομένους που μάχονται για μια καλύτερη ζωή και μια δικαιότερη κοινωνία.

Η ΟΕΒΕ, θεωρεί ότι «ο συντονισμός και η κοινή δράση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων είναι η μόνη διέξοδος για την ανατροπή αυτής της ολέθριας πολιτικής και την επιβολή μιας άλλης, που θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, θα περιφρουρεί τον πλούτο και το δυναμικό της χώρας, θα ενισχύει τα εισοδήματα των εργαζομένων, θα μειώνει την ανεργία, θα προστατεύει το καταναλωτικό κοινό, θα αναγνωρίζει την οικονομική και κοινωνική συνεισφορά των μικρομεσαίων στρωμάτων», καταλήγει.

Γενική 24ωρη απεργία, στις 17 Μαΐου

Κατά της ψήφισης των νέων μέτρων

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 17 Μαΐου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και άλλων κοινωνικών φορέων.

Η γενική απεργία θα γίνει ενόψει «των άδικων και σκληρών μέτρων» που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Ωστόσο σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί όπως αποφασίστηκε.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...