Banner Πανω
 
 
 

ΑΣΚ - ΟΤΑ: Όχι στο συνδικαλιστικό «Survivor»

της ΠΟΕ-ΟΤΑ!

 

«Η ΑΣΚ-ΟΤΑ ξεκάθαρα λέει πως η συνέχιση αυτής της τάχα κινητοποίησης που φθίνει ώρα με την ώρα, μόνο κακό προκαλεί στα συμφέροντα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα. Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να σταματήσει άμεσα.»

Όπως αναφέρει αναλυτικά η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση εργαζομένων στους ΟΤΑ:

«Η Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την συνέχιση των «κινητοποιήσεων» ως την ερχόμενη Πέμπτη, παρά το γεγονός πως ότι η κυβέρνηση ψήφισε ήδη στην βουλή τροπολογία η οποία δρομολογεί ένα διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα και ταυτόχρονα εξασφαλίζει για το μεσοδιάστημα την απασχόληση των όλων εργαζομένων συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν :

α) άμεσα, 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, συν όλες τις θέσεις που τυχόν ζητηθούν από τους Δήμους έως 31 Ιουλίου 2017

β) αυξημένη μοριοδότηση σε όσους ήταν συμβασιούχοι την τελευταία τριετία

γ) κατάργηση του ανώτατου ορίου ηλικίας των 45 ετών για τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού

δ) πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν θα παραδοθούν βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα, οι δομές καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ε) μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, υποχρεωτική ανανέωση των ήδη συμβασιούχων μέχρι 31 Μαρτίου 2017.

Οι παρατάξεις της Ε.Ε της ΠΟΕ- ΟΤΑ αφού συσκέφτηκαν για ολόκληρες ώρες μετά την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, αποφάσισαν να συνεχίσουν ως την Πέμπτη μια κινητοποίηση που εξελίσσεται σε τηλεοπτικό σώου με πρωταγωνιστές κάτι οπαδούς του «παλιού καλού ΠΑΣΟΚ» και κάτι απελπισμένους παρατάξεων της αντί ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς.

Σε μια κακόγουστη παράσταση στην συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ, άλλοι πρότειναν αναστολή των κινητοποιήσεων , άλλοι πρότειναν συνέχιση και στο τέλος μετά από τηλεφώνημα του κ. Βορίδη η ΔΑΚΕ ψήφισε παρών και η Ε.Ε ομόφωνα πήρε απόφαση για συνέχιση ως την Πέμπτη !

Μιλάμε για ένα στημένο παιχνίδι μεταξύ της ΔΑΚΕ, του ΠΑΜΕ, του ΜΕΤΑ και της πρώην ΠΑΣΚΕ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

Οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων. Ο Κυρίακος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρός του, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολογούν με θράσος πως η Ν.Δ. θέλει ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι παρατάξεις της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιχειρούν να αξιοποιήσουν την αγωνία των ανθρώπων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να στήσουν ένα δικό τους συνδικαλιστικό Survivor με «διάσημους» και με «μαχητές» που διαγωνίζονται με έπαθλο την τηλεοπτική τους προβολή από τα κανάλια της διαπλοκής.

Το Survivor αυτό είναι πέρα για πέρα ψεύτικο και στημένο . Η Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξέρει πολύ καλά ποιοι έτρωγαν τα λυσσακά τους ώστε να μην δέχονται οι επίτροποι ως νόμιμα τα εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας των συμβασιούχων .

Ξέρει πως οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριπταν τα εντάλματα πληρωμής και οι συμβασιούχοι έκαναν ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά των δήμων προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μισθοδοσία τους.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ξέρει αλλά δεν μιλάει για αυτά για να μην κακοκαρδίσει τον φίλο της τον κ. Πατούλη και τους πιο σκληρούς γαλαζοπράσινους δημάρχους .

Με απεργίες χωρίς απεργούς και με ψευτοεφόδους στο Μαξίμου για τις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών οι παρατάξεις της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπαθούν να κρατήσουν πάση θυσία για λίγες μέρες ακόμα τα σκουπίδια στους δρόμους αδιαφορώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω του καύσωνα .

Το τελευταίο που τους νοιάζει είναι οι ίδιοι οι συμβασιούχοι . Αυτές οι παρατάξεις που σήμερα κάνουν τους συμβασιουχο-πατέρες, σε κάθε συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ παίζουν κυριολεκτικά ξύλο μεταξύ τους για να μην εγγραφούν οι συμβασιούχοι στην δύναμη της ομοσπονδίας και αλλοιωθούν οι συσχετισμοί !

Συνάδελφοι

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ έχει μιλήσει πολλές φορές για τα πραγματικά προβλήματα των υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ καθώς και η γαλαζοπράσινη ΚΕΔΕ , έχουν δώσει τους πιο κερδοφόρους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων στους μεγαλοεργολάβους και κράτησαν για τους δήμους μόνο την αποκομιδή. Τώρα θέλουν να δώσουν και την αποκομιδή στους ιδιώτες και δεν διστάζουν πλέον να το λένε ανοιχτά.

Αλλά για αυτούς η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει τον κινέζο. Επιτίθενται σε όσους πάνε να λύσουν το πρόβλημα και αφήνουν στην απ έξω αυτούς που το δημιούργησαν.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ ξεκάθαρα λέει πως η συνέχιση αυτής της τάχα κινητοποίησης που φθίνει ώρα με την ώρα , μόνο κακό προκαλεί στα συμφέροντα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα .

Η κινητοποίηση αυτή πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα απαξιώνεται στα μάτια των εργαζομένων από τις κακόγουστες τηλε-κινητοποιήσεις τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΕΔΗΝ. Και ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...