Banner Πανω
 
 
 

Όλες και Όλοι στην 24ωρη απεργία 18-2-2020.Σύλ. Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κοινωνική ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη. Δεν είναι κάποια "ποσοστά αναπλήρωσης". Αφορά στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην προστασία στη δουλειά, στις κοινωνικές παροχές, στις συντάξεις, στα εμβόλια των παιδιών, στα φάρμακα, στα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ουσιαστικά η «συνταγματοποίηση» με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους "τρεις πυλώνες", δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοσέτ. Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Με τον νέο νόμο:

 1. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένουν στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης) χωρίς καμία εξαίρεση για καμία κατηγορία εργαζομένων. Παραμένει και η σύνδεση των ορίων ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής και ήδη έχουν αρχίσει οι «συζητήσεις» για αύξηση των ορίων ηλικίας.

 2. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, και την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Ταυτόχρονα, ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δισ. ευρώ αποθεματικά που έχει για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πολλών κατηγοριών εργαζομένων.

 3. Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010-2012.

 4. Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (ν. 3075/02).

 5. Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.

 6. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 380 ευρώ της "εθνικής σύνταξης". Αν λάβουμε υπόψη τα ποσοστά ανεργίας, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τα 4ωρα, τα 6ωρα και το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας, καταλαβαίνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων, αυριανών συνταξιούχων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια οπότε και θα μείνει σε προνιακού επιπέδου συντάξεις.

 7. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Η αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης αφορά σε αυτούς με 30 χρόνια ασφάλισης και για τους σημερινούς συνταξιούχους η όποια αύξηση θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μείωση της προσωπικής τους διαφοράς.

 8. Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δισ. ευρώ) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές οφείλουμε να αντιδράσουμε! Να τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους και να «πληρώσουν» για τον νέο εμπαιγμό και την κοροϊδία σε βάρος μας.

Διεκδικούμε:

 • Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα

 • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική.

 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

 • Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στους χώρους των Νοσοκομείων και των Πρωτοβάθμιων Δομών Υγείας


 

Όλες και όλοι στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ –Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Άρτα, Φλεβάρης 2020
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...