Banner Πανω
 
 
 

12 Μάη, Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών: απαιτούμε λύσεις ΤΩΡΑ

 

 

Η 12η Μαΐου, παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτών /τριων, βρίσκει το νοσηλευτικό κλάδο και γενικότερα όλους τους υγειονομικούς στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η πανδημία βρήκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποχρηματοδοτημένο, αποδεκατισμένο από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και κατασυκοφαντημένο. Οι πολιτικές που οδήγησαν εδώ και συνεχίζουν να εφαρμόζονται με ένταση, τίποτα θετικό δεν έφεραν και τίποτα θετικό δεν προοιωνίζουν για το μέλλον και τις ζωές των ανθρώπων.

Χρειάστηκε η εκδήλωση της πανδημίας προκειμένου η Κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό να «ανακαλύψει» τον αναντικατάστατο ρόλο που έχει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό.

Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν κάνει ούτε ένα βήμα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού έχουν παγώσει από τα τέλη του 2017, ενώ τα λειτουργικά κενά διευρύνονται και ταυτόχρονα η προσωρινή και ελαστική εργασία μέσω της πρόσληψης και νέων συμβασιούχων εντείνεται. Οι προϋπολογισμοί λειτουργίας των Νοσοκομείων και οι δαπάνες για την υγεία πορεύονται μειούμενοι, η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και η επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας χρησιμοποιείται στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής από όλες τις παλιές και νεόκοπες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, ενώ στο τραπέζι παραμένουν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της μετατροπής των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που καθημερινά παλεύουμε για απρόσκοπτη ροή μέσων ατομικής προστασίας, για δωρεάν τεστ για όλους, πολίτες και εργαζόμενους, για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υλικών.

Στις 12 Μάη θα γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα του Νοσηλευτή, διαμαρτυρόμενοι και τραγουδώντας!
Στις 11 το πρωί στον προαύλιο χώρο
του Νοσοκομείου, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα λόγω πανδημίας.

Διεκδικούμε

 • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Αύξηση των δαπανών για την υγεία, αύξηση του προϋπολογισμού για το ΕΣΥ, αύξηση του προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των πολιτών.

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του ΕΣΥ σε προσωπικού που ξεπερνούν τις πετσοκομμένες το 2011 οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

 • Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης, με την εφαρμογή του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν δραματικά τις συντάξεις και αυξάνουν θεαματικά τα όρια ηλικίας.

 • Αυξήσεις στους μισθούς. Καμιά περικοπή, αντίθετα αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος.

 • Κρίσεις για την επιλογή των υπηρεσιακών στελεχών με βάση τα προσόντα και την εμπειρία, όχι τοποθετήσεις και αναθέσεις.

 • Εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά το κυκλικό ωράριο στην νοσηλευτική υπηρεσία, με στόχο ανθρώπινα προγράμματα εργασίας και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων.

 • Αύξηση του ωρομισθίου για νυκτερινά – Κυριακές – αργίες, με προοπτική το διπλασιασμό του.

 • Άμεση εφαρμογή των νόμων για την υγιεινή και ασφάλεια (μέσα ατομικής προστασίας, μέτρα για την ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων, πρόσληψη γιατρού εργασίας, αναβάθμιση του ρόλου της επιτροπής λοιμώξεων).

 • Διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, δημιουργία σύγχρονου καθηκοντολογίου, παροχή νομικής προστασίας των επαγγελματιών υγείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, καλούμε όλο το λαό να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς οικονομικούς ή άλλους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς!

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος!

 

Ακόμη:

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις, εκ μέρους της, διορισμένης από την κυβέρνηση της Ν.Δ., διοίκησης του Γ.Ν.Πρέβεζας, σε βάρος αγωνιστών εκλεγμένων συναδέλφων, που κορυφώθηκαν, την Παρασκευή 7 Μαΐου, με την καρατόμηση, από τις θέσεις προϊσταμένων, της προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και μέλους του Δ.Σ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας , ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, μιας συναδέλφου, καθώς και μιας τομεάρχη.

Όπως φαίνεται ο στόχος του νέου διοικητή είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου στους εργαζόμενους, στοχοποιώντας, πρώτα από όλους, τα μέλη της διοίκησης του σωματείου.

Σε αγαστή συνεργασία με τον διοικητή, η Διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, οργάνωνε το προηγούμενο διάστημα και εν΄μέσω πανδημίας, άτυπες ακροάσεις αξιολόγησης των προϊσταμένων για να προετοιμάσουν το άλλοθι των καρατομήσεων. Είναι η ίδια Διευθύντρια που πάλεψε με κάθε τρόπο να επιβάλλει την τιμωρητική- εκβιαστική αξιολόγηση Γεροβασίλη τον περασμένο Οκτώβριο κόντρα στην βούληση των συναδέλφων.

 • Καλούμε όλα τα σωματεία των εργαζομένων να καταδικάσουν τις συνδικαλιστικές διώξεις στο Γ.Ν.Πρέβεζας και να απαιτήσουν την άμεση ανάκληση τους.

 • Απαιτούμε διαδικασίες κρίσεων για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης.

 • Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν για όλο το λαό!

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε και κάτω από τις μάσκες!

Άρτα, 10 Μάη 2020
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...