Banner Πανω
 
 
 

Ανακοίνωση
Απεργία – Αποχή από την «αξιολόγηση»

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Από την Δευτέρα 28/9/2020 ξεκίνησε για μια ακόμη χρονιά, το βασικό τμήμα της περίφημης «αξιολόγησης» των υπαλλήλων του δημοσίου, αυτό της «αυτοξιολόγησης» το οποία και ολοκληρώνεται στις 9/10/2020. Τώρα και εμείς πρέπει να κάνουμε για μια ακόμη φορά, και ίσως φέτος και περισσότερο από ποτέ, αυτό που πρέπει: να απέχουμε και να απεργήσουμε από την διαδικασία αυτή!

Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα, όπου ο καθένας μας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του, για τον ίδιο, για τους συναδέλφους του, για την εργασία του και για την κοινωνία.

Τώρα πρέπει με μια απλή κίνησή μας να στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Δεν ξεχνάμε τις δηλώσεις, τις πράξεις και τις επιδιώξεις των κυβερνώντων, άλλωστε ο σημερινός πρωθυπουργός, ήταν αυτός που σαν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πριν κάποια χρόνια, άνοιξε αυτό τον δρόμο για το δημόσιο. Στόχος τους είναι η εξαΰλωση κάθε ψήγματος κοινωνικού κράτους και η παράδοση των πάντων στους ιδιώτες. Δεν ανοίγουμε τον Η/Υ και δεν μπαίνουμε στην «πλατφόρμα» της «αξιολόγησης».

Αυτό που θέλουν να οικοδομήσουν και οικοδομούν καθημερινά, είναι το περίφημο «Επιτελικό Κράτος» που όμως δεν μας χωράει όλους! Χωράει μόνο τις υπηρεσίες του σκληρού του πυρήνα του κράτους για να μπορεί να λειτουργεί, να προωθεί και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ολίγων και ισχυρών σε βάρος των πολλών και των αδυνάτων. Δεν προσλαμβάνουν προσωπικό και δεν στηρίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ χρησιμοποιούν την κινητικότητα, ως το όχημα, από τη μια για να «αδειάζουν» τις υπηρεσίες που τις θεωρούν «βαρίδια», υπηρεσίες που ταυτόχρονα όμως για τους ιδιώτες είναι οι κότες που γεννάνε τα χρυσά αυγά, και από την άλλη για να ενισχύσουν αυτές που θέλουν για να γίνεται η δουλειά τους.

Περά από αυτό όμως και με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει σαν εργαζόμενοι από αυτά τα συστήματα δήθεν «αξιολόγησης», έχουμε δει οι ίδιοι στις υπηρεσίες μας όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση και το ποιοι μας αξιολογούν κάθε φορά, αλλά και το γιατί μας βάζουν «χαμηλό» ή «ψηλό» βαθμό, γεγονός που έχει οδηγήσει και στην κατάρρευση του μύθου περί «ανεύρεσης των καλύτερων»! «Ανεύρεση των ημετέρων» γίνεται!

Να μην τους κάνουμε λοιπόν την χάρη!

Αν ενδιαφέρονταν για την βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών θα προσλάμβαναν προσωπικό και θα αύξαναν τους προϋπολογισμούς λειτουργίας. Δεν θα τοποθετούσαν κάθε φορά προϊσταμένους και διευθυντές τους δικούς τους «φίλους» και τους «πρόθυμους», αλλά στοιχειωδώς θα τηρούσαν τον νόμο και θα γινόταν κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης.

Συντονισμένα και με τις ομοσπονδίες του Δημοσίου, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ που έχουν προκηρύξει την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση», να παλέψουμε για αύξηση των δαπανών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην δουλειά, για αξιοκρατία, για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία!

Όχι στην «αξιολόγηση»! Απεργία – αποχή από αυτή την διαδικασία! Είναι στο χέρι μας!

 

 
 

 

 

Άρτα, 30/9/2020
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...