Όλες και όλοι στην κινητοποίηση, και ώρα 11πμ  το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου στις 22/2/2023

Με πλέον ψηφισμένους νόμους που οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δομών ( απογευματινά χειρουργεία- ιατρεία), με εξαγγελίες από τα πιο επίσημα χείλη για συγχωνεύσεις κλινικών, δομών και μετατροπή των Νοσοκομείων του ΕΣΥ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Διακαίου, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού, με χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, με συνεχείς μειώσεις στους προϋπολογισμούς για την υγεία, η κατάσταση πλέον είναι οριακή.

Σε ότι αφορά στη διαχείριση της covid19 ειδικά, θυμίζει την ημέρα της Μαρμότας: επαναλαμβάνεται η ίδια και απαράλλαχτη και το τίμημα το πληρώνουν και οι πολίτες που αναζητούν υπηρεσίες υγείας και εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι: εντατικοποίηση, υπερεφημερευση, βάρδιες με έναν εργαζόμενο νύχτα, «ανοιγοκλείσιμο» των κλινών λοιμωδών, μεικτή νοσηλεία στις κλινικές, «φιλοξενίες» παθολογικών περιστατικών σε άλλες κλινικές και πάει λέγοντας.

Καμία απάντηση στο αίτημα των μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, καμιά απάντηση στο αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καμιά απάντηση στο αίτημα της αύξησης του προϋπολογισμού, καμιά απάντηση στο αίτημα της αύξησης των μισθών, καμιά απάντηση στο αίτημα για ένταξη στα ΒΑΕ.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η ανακοίνωση του περιεχομένου της ΚΥΑ για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Στο δίκαιο αίτημα των υγειονομικών για επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους και καμιά περικοπή, η κυβερνητική απάντηση είναι διαχωρισμοί ανά ειδικότητες που δεν έχουν καμιά λογική βάση και καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, αποκλεισμοί κλάδων (γιατροί, διοικητικοί, πληροφορικοί) και κατηγοριοποίηση μέσα σε ίδιες υπηρεσίες και τομείς όπως η νοσηλευτική υπηρεσία και ο εργαστηριακός τομέας.

Ταυτόχρονα στο δικό μας Νοσοκομείο «εφαρμόζονται» και πρωτοποριακά μέτρα διοίκησης όπως ας πούμε η περικοπή του υπολοίπου κανονικών αδειών προηγούμενων ετών του προσωπικού, που δεν είχε γίνει χρήση και ενώ τα τελευταία 3 χρόνια υπήρχε σχεδόν για τα 2/3 αυτού του χρονικού διαστήματος απαγόρευση λήψης κανονικών αδειών. Και μάλιστα αυτό έγινε διαγράφοντας με μια μονοκοντυλιά ( κυριολεκτικά) χρωστούμενα υπόλοιπα κανονικής άδειας προηγούμενων ετών. Να ενημερώσουμε λοιπόν και δημόσια την Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα εξής:

1. Το άρθρο 49 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που επικαλείται ως προς την μεταφορά ή όχι των κανονικών αδειών σε επόμενα έτη, ειδικά για υπηρεσίες 24ώρης λειτουργίας, όπως είμαστε εμείς, και για υπηρεσιακές ανάγκες, δίνει την δυνατότητα μεταφοράς κανονικών αδειών από έτος σε έτος. Ειδικά στην περίπτωση των Νοσοκομείων πανελλαδικά, εφαρμόζεται η συγκεκριμένη δυνατότητα. Ειδικά στην δική μας περίπτωση είναι προφανές ότι όταν υπάρχουν τμήματα με προσωπικό λιγότερο από αυτό που απαιτείται, όταν υπάρχουν τμήματα με 2 και 3 εργαζόμενους ( που δεν μπορούν να πάρουν το σύνολο της άδειας τους χωρίς να κλείσει το τμήμα), όταν το ιατρικό προσωπικό κάνει πάνω από 7 εφημερίες τον μήνα ( και άρα δύσκολα μπορεί να πάρει και την κανονική του άδεια), είναι προφανές ότι η κανονική άδεια δεν πάρθηκε για ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και άρα μεταφέρεται. Επίσης το ίδιο άρθρο λέει ότι η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να δώσει την κανονική άδεια, πράγμα που δεν το έκανε ποτέ η υπηρεσία; Γιατί άραγε; Μήπως γιατί θα έκλειναν ολόκληρα τμήματα και κλινικές;

2. Η κανονική άδεια είναι τμήμα του μισθού ( στην θεωρητική της έννοια). Με αυτή της λοιπόν την ιδιότητα, όταν αυτή μεταβάλλεται αυτό πρέπει να γίνει με διοικητική απόφαση ( και όχι με μια μονοκοντυλιά), απόφαση η οποία επιβάλλεται να γνωστοποιηθεί και στον εργαζόμενο. Πράγμα το οποίο και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Ούτε καν προφορική ειδοποίηση δεν υπήρξε εδώ και τρία χρόνια, ότι κοιτάξτε να δείτε τις κανονικές σας άδειες ή θα τις πάρετε ή θα τις κόψουμε. Μάλιστα η Διοίκηση έφτασε στο σημείο να κόβει κανονικές άδειες ακόμη και από εργαζόμενους που έχουν και άδειες για λόγους υγείας.

Για όλα αυτά η Διοίκηση επικαλείται την «νομιμότητα». Και από όλη την «νομιμότητα», και εν΄είδη επιβράβευσης που το Νοσοκομείο κρατήθηκε και κρατιέται όρθιο, βρήκε να εφαρμόσει την περικοπή των κανονικών αδειών!

Αλήθεια σε μια κλινική με 3 γιατρούς είναι «νόμιμο» να καλύπτεται ολόκληρος ο μήνας με εφημερίες; Είναι «νόμιμο» να υπάρχουν γιατροί που κάνουν 10 εφημερίες τον μήνα;

Αλήθεια είναι «νόμιμο» να μετακινείται το προσωπικό κατά το δοκούν από τμήμα σε τμήμα; Είναι «νόμιμο» το προσωπικό των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, κάθε πρωί να εργάζεται σε άλλο τμήμα μέχρι να ξεκινήσουν τα ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων;

Αλήθεια είναι «νόμιμο» να τοποθετούνται προϊστάμενοι στα τμήματα χωρίς κρίσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια;

Αλήθεια είναι «νόμιμο» τα χειρουργεία του Νοσοκομείου να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα την εποχή της πανδημίας;

Αλήθεια είναι «νόμιμο» να χρωστούνται ρεπό δεδουλευμένης εργασίας; Αλήθεια είναι νόμιμο να μένουν απλήρωτες οι δεδουλευμένες εφημερίες για μήνες;

Η επίκληση λοιπόν της «νομιμότητας» είναι βαθιά υποκριτική. Καλούμε την Διοίκηση να πάρει πίσω άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση για περικοπή των κανονικών αδειών του προσωπικού και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Την Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023 απεργούμε και κινητοποιούμαστε!

Καλούμε σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου, στις 11 το πρωί.

Καλούμε όλους του πολίτες της Άρτας να σταθούν στο πλάι μας και να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να κρατήσουμε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Νοσοκομείο και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νομού. Προκειμένου να παλέψουμε για να είναι η υγεία δημόσιο αγαθό για όλους.

 

Άρτα, 21/2/2023
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου