Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Έχω γίνει διάσημη από τη λίστα, αλλά δεν κάνατε τίποτα για να την αξιοποιήσετε

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και στα στα τρέχοντα θέματα της οικονομίας, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει τις κοστολογημένες προτάσεις της προς τους θεσμούς, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη ‘’λίστα Λαγκάρντ’’», και τον Πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».
Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.
http://news247.gr/



























