Αυστραλία: Στο φως οι βάρβαρες μέθοδοι εκπαίδευσης στις κυνοδρομίες

Με ζωντανά ζώα για δολώματα
Αυστραλία: Στο φως οι βάρβαρες μέθοδοι εκπαίδευσης στις κυνοδρομίες
Σοκ προκαλούν παγκοσμίως οι βάρβαρες αναχρονιστικές μέθοδοι, όπως η χρήση ζωντανών ζώων ως δολώματα για την εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στις κυνοδρομίες στην Αυστραλία. Τις φρικιαστικές πρακτικές, τις οποίες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αποκρύψουν οι εκπαιδευτές, επιβεβαιώνει κυβερνητική έκθεση, η οποία κάνει επίσης λόγο για κτηνώδη «ευθανασία» στα ανεπιθύμητα πλέον σκυλιά που δεν μπορούν να αγωνιστούν.

Την εκπαίδευση των λαγωνικών με κανονικά ζώα αποκάλυψε για πρώτη φορά το τηλεοπτικό δίκτυο ABC τον Φεβρουάριο, όταν κυκλοφόρησε βίντεο με σκύλους να κυνηγούν και να ξεσκίζουν με τα δόντια τους γουρούνια, οπόσουμ και κουνέλια. Η αντίδραση υπήρξε άμεση σε τέσσερις πολιτείες της Αυστραλίας – Νέα Νότια Ουαλία, Βικτώρια, Κουίνσλαντ και Τασμανία – όπου δόθηκε εντολή για άμεση έρευνα.

Στα πολλά και φρικτά, τα οποία προέκυψαν κατά την έρευνα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ιδιοκτήτες οι οποίοι πλήρωναν 10 ευρώ σε συγκεκριμένο άνθρωπο προκειμένου να σκοτώσει το σκυλί τους με σφυρί, καθώς επίσης η περίπτωση εκπαιδευτή ο οποίος χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό τρυπάνι για να τρυπήσει τον εγκέφαλο των ζώων ή για να κόψει τα αυτιά τους προκειμένου να μην αναγνωριστούν ποτέ.

Και βέβαια, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, όταν οι σκύλοι δεν είναι πια προσοδοφόροι, πυροβολούνται, πνίγονται, απαγχονίζονται, υποβάλλονται σε ηλεκτροπληξία και πωλούνται για δόλωμα στην τεράστια βιομηχανία κυνοδρομίας της Αυστραλίας.

Τον Απρίλιο, οι Αρχές του Κουίνσλαντ εντόπισαν 55 κουφάρια λαγωνικών, γεγονός που κινητοποίησε αμέσως την πρωθυπουργό Αναστασία Παλασέι, η οποία δεσμεύτηκε για τον εντοπισμό των δραστών και την τιμωρία τους. Σε κάθε περίπτωση, αν και από την έρευνα προέκυψαν πολύ σημαντικές πληροφορίες, οι περισσότερες δεν συνιστούν ισχυρές αποδείξεις, όπως αναφέρεται στην έκθεση. 
http://www.tovima.gr

 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας