Banner Πανω
 
 
 

Η μαφία ελέγχει το Αλβανικό κράτος!

 

«Κόλαφος» για την Κυβέρνηση Ράμα, αλλά και προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες ενόψει της έναρξης των προενταξιακών διαδικασιών αποτελεί η έκθεση του Clobal Initiative Network για τον δείκτη διαφθοράς και εγκληματικότητας στην Αλβανία.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι Αλβανικές εγκληματικές ομάδες έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτες σε τέτοιο βαθμό, ώστε να διαφθείρουν εύκολα τους κορυφαίους ηγέτες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Είναι πολύ βίαιες – διαπιστώνει η ίδια έκθεση- αλλά συνεργάζονται καλά με διεφθαρμένους αστυνομικούς και δικαστικούς, ενώ έχουν αναπτύξει συνεργασίες με τη μαφία της Σικελίας και με τουρκικές συμμορίες.
Η Έκθεση «επιβεβαιώνει» αυτό που επί χρόνια υποστηρίζουν πολιτικές δυνάμεις στην Αλβανία, αλλά έχει γίνει αντιληπτό και στο εξωτερικό: Οι συμμορίες αυτές έχουν επιρροή στην πολιτική αγοράζοντας ψήφους, επηρεάζοντας τις εκλογές, όπως έχει καταγγελθεί και για τις πρόσφατες, με την Αντιπολίτευση να καταγγέλλει ευθέως «πριμοδότηση» του Σοσιαλιστικού κόμματος του Ράμα.
Επικαλούμενη πληροφορίες το Clobal, αναφέρει ότι «μέλη εγκληματικών ομάδων έχουν διοριστεί σε πολιτικές θέσεις σε διάφορα επίπεδα μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Τα εγκληματικά δίκτυα είναι βαθιά εδραιωμένα σε δομές τοπικού και περιφερειακού επιπέδου, συνεργάζονται με την αστυνομία και έχουν πολιτική προστασία».
Ο εναγκαλισμός τους με το κράτος έχει όμως και άλλη πτυχή: «Το κράτος – σημειώνει η έκθεση- έχει εγκλωβιστεί στο έγκλημα, όπου οι εγκληματικές οργανώσεις όχι μόνο δεν καταπολεμούνται από τα ιδρύματα, αλλά επωφελούνται από δημόσιους διαγωνισμούς». Η κατάληψη του κράτους από το οργανωμένο έγκλημα- κατά τους αναλυτές της Clobal- μείωσε την ικανότητά του να το καταπολεμήσει και για αυτό αποτυγχάνει το νομικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί.
Σε άλλη παράγραφο γίνεται αναφορά στην κυριαρχία των Αλβανικών συμμοριών στη διεθνή αγορά σκληρών ναρκωτικών, με την Αλβανία να έχει καταστεί βασική χώρα διέλευσης της ηρωϊνης και της κοκαϊνης που διακινείται από τη Λατινική Αμερική.
Η Έκθεση θίγει και άλλα θέματα, όπως το ξέπλυμα χρήματος σε τομείς της οικονομίας, αλλά και τη μετατροπή της Αλβανίας σε χώρα διέλευσης για παράνομους μετανάστες που επιδιώκουν να μεταβούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτημα που έρχεται και επανέρχεται στην επικαιρότητα.
Η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι μια από τις σημαντικές προϋποθέσεις για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.. Ωστόσο κάποιοι ευρωπαίοι συνομιλητές του Ράμα- όπως η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ- «σφυρίζουν» αδιάφορα καίτοι τις επιπτώσεις της δράσης των συμμοριών τις υφίστανται και οι πολίτες τους. Την καταπολέμηση της διαφθοράς επιδιώκουν και οι ΗΠΑ. Μέχρι τώρα ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Αμερική του πρώην Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, τον οποίο απέβαλε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του το Δημοκρατικό Κόμμα- μετά από απαίτηση της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τίρανα- προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουν «ακουμπήσει» την Κυβέρνηση Ράμα. Μόλις χθες διέρρευσε στον Αλβανικό Τύπο ότι ανεπιθύμητοι θα κηρυχθούν από τις ΗΠΑ δύο βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος, που όμως δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.
Τα συμπεράσματα της Έκθεσης πρέπει να αξιοποιήσει και η Ελληνική Κυβέρνηση η οποία πρέπει να απαιτήσει από την Αλβανική Κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά των Αλβανικών συμμοριών, που «κάτω από τη μύτη» των Αλβανικών Αρχών μετακινούν προς την Ελλάδα κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και συμμετέχουν σε πολλές άλλες έκνομες δραστηριότητες.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...