Banner Πανω
 
 
 

 

Δωρεά έναν υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο έκανε το Ίδρυμα «Ωνάση» στο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στον αγώνα του να βελτιωθούν όλο και περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, υπέβαλε αίτημα στο Ίδρυμα «Ωνάση», στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου υπήρξε μέλος από το 1994 έως το 2005, για τη δωρεά ενός υπερσύγχρονου τομογράφου.

Το Ίδρυμα, το οποίο ενισχύει με ευαισθησία ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες φορέων, γνωρίζοντας το μεγαλειώδες και φωτισμένο έργο του Αρχιεπισκόπου και τη γνήσια, χωρίς διακρίσεις φυλετικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, γλωσσικές, αγάπη του προς τον αλβανικό λαό, καθώς και το σπουδαίο ρόλο της Εκκλησίας της Αλβανίας στην πρόοδο της χώρας, ενέκρινε τη δωρεά. Έτσι πλέον προστέθηκε στο Τμήμα Διαγνωστικής Απεικόνισης ένας τομογράφος τελευταίας τεχνολογίας, που σε λίγα νοσοκομεία συναντάς στην Ελλάδα!

Στα προτερήματά του είναι ότι προσφέρει ανώτερη ποιότητα εικόνας, πολύ σύντομο χρόνο σάρωσης και μικρές δόσεις ακτινοβολίας.

Με τη χρήση αυτής της «υπερφυούς» συσκευής μπορούν να εκτελεστούν διαδικασίες από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες: Αναλυτική καταγραφή του καρδιαγγειακού συστήματος. • Αναλυτική καταγραφή κεφαλής, θώρακα, κοιλιάς, άνω και κάτω πλευρών. • Αναλυτική καταγραφή σημείων του σώματος με χρήση από στόματος, αλλά και ενδοφλέβιων, σκιαγραφικών ουσιών με τον ασφαλέστερο τρόπο για τον ασθενή. • Ακριβής προσανατολισμός σε επεμβατικές διαδικασίες όπως βιοψία, αποστράγγιση συλλογών υγρών κ.λπ.. 

Πολυεπίπεδη προσφορά…

Η προσφορά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου στην κοινωνία  της Αλβανίας είναι πολυεπίπεδη και πλέον αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών. Εκτός από τον τομέα της εκπαίδευσης και των υποδομών, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας έχει αναπτύξει μεγάλη και ουσιαστική παρουσία και δράση στο χώρο της υγείας. Πέρα από τα περιφερειακά ιατρεία σ' ολόκληρη τη χώρα, ένα από αυτά λειτουργεί και στους Γεωργουτσάτες Αργυροκάστρου, όπου κατά καιρούς εξετάζουν ασθενείς και ιατροί από τα Ιωάννινα (καθηγητές κ.ά), το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός» στα Τίρανα, με ικανότατο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που διαθέτει 24 ειδικότητες με τα αντίστοιχα εργαστήρια, αλλά και μικροχειρουργική νοσηλεία μιας ημέρας, δέχεται χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο. 

Επιπλέον λειτουργούν και Οφθαλμολογικό και Ωτορινολαρυγγολικό Κέντρο, πλήρως εξοπλισμένα και με ευρεία κάλυψη περιστατικών. 

Αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή του από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και για την αναβάθμιση του κρατικού συστήματος υγείας της Αλβανίας, με την παροχή μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων και άλλων αναγκαίων εφοδίων σε νοσοκομεία και ιατρεία της χώρας. 

π. ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

  Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας