Η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής έχει πλέον τη βαριά ευθύνη να αντιμετωπίσει την

προκλητική και απάνθρωπη συμπεριφορά της Αλβανικής Κυβέρνησης έναντι του Φρέντι Μπελέρη. 

Κι αν αρχικά υπήρχε μια στάση αναμονής μέχρι να διαπιστωθεί η σοβαρότητα ή όχι του κατηγορητηρίου, τώρα πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και για το «στήσιμο» της υπόθεσης, αλλά και την πραγματική αιτία που είναι η αποτροπή με κάθε τρόπο της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δημάρχου Χειμάρας. Χθες μια νέα αποκάλυψη επιβεβαίωσε την ανηθικότητα των Αλβανικών Αρχών, ώστε να συνεχιστεί η κράτηση του Φρέντι Μπελέρη. Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε το protothema.gr, η δικαστής της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας Αταλάντα Ζεκίρι, για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης επικαλείται το Ποινικό Μητρώο του Δημάρχου Χειμάρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αλβανίδα δικαστής υποστηρίζει πως σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Μπελέρης είναι ύποπτος φυγής. Ωστόσο σοβαρό ζήτημα τίθεται από την αποκάλυψη πως αντίγραφο του Ποινικού Μητρώου που κατέθεσε η υπεράσπιση του ομογενή δημάρχου Χειμάρρας, και «κατέβασε» συνήγορός του ψηφιακά από την πλατφόρμα e-albania, είναι «λευκό» μια και το παλαιότερο αδίκημα έχει παραγραφεί. Άρα η δικαιολογία που επικαλείται η δικαστής δεν ισχύει.

Ενημερωτικά το 2003 ο Μπελέρης είχε καταδικαστεί ερήμην για υποτιθέμενη προσβολή των συμβόλων της Αλβανίας, όταν εμπόδισε με κίνδυνο της ζωής του -ως εκλογικός αντιπρόσωπος στο χωριό Πύλιουρι - την κλοπή της κάλπης από παρακρατικούς, στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς. Το υποτιθέμενο αδίκημα τελικά παραγράφηκε.

«Διαρρέουν έγγραφα από το δικαστήριο τα οποία επιβεβαιώνουν τα όσα υποστηρίζουμε. Πρόκειται περί κατασκευασμένης δικογραφίας η οποία μπάζει από παντού. Η δικαστής επιλέγει να αναγνωρίσει το έγγραφο που θα της δώσει πάτημα ώστε να κρατήσει τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή. Το έγγραφο που προσκόμισε ο δικηγόρος του Μπελέρη είναι εκτυπωμένο από την πλατφόρμα e-albania, κάτι αντίστοιχο με το ελληνικό gov.gr» σχολίασε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, με έδρα την Αθήνα, Θοδωρής Γκούμας, τονίζοντας πως: «Ο Μπελέρης είναι πολιτικός κρατούμενος και η Χειμάρρα όμηρος των ορέξεων του Έντι Ράμα». 

Με εντολή Ράμα η σύλληψη!

Σφοδρή επίθεση κατά του Έντι Ράμα για τη συνεχιζόμενη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη, εξαπέλυσε από το βήμα της Αλβανικής Βουλής ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι εκείνος βρίσκεται πίσω από την παράνομη δίωξη του Δημάρχου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η επιχείρηση απαγωγής του Μπελέρη από άνδρες ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, στις 12 Μαΐου έγινε κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας από τον Αλβανό Πρωθυπουργό 30 λεπτά νωρίτερα. Συνεχίζοντας ο κ. Ντούλες υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σε πολύ ώριμη φάση καθορισμού των εξουσιών που έχουμε σαν κράτος, κι ένα Λουδοβίκο που λέει: Το κράτος είμαι εγώ. Κι εάν ο Λουδοβίκος 14ος ζούσε ήταν στην εποχή του είδωλο, ο δικός μας είναι αισχύνη. Ενός πολίτη, του Φρέντι Μπελέρη, κατά τρόπο αυθαίρετο από κάθε άποψη, προσβάλλεται η ελευθερία. Ενός Δημάρχου εκλεγμένου και με εντολή επικυρωμένη ενός από τους 61 δήμους της επικράτειας, του στερούν το συνταγματικό δικαίωμα. Μιας τοπικής κοινότητας, αυτής της Χιμάρας, παραβιάζεται το κλασικό δικαίωμα κυρίαρχης βούλησης. Γιατί; Απλά και μόνο διότι η επιλογή τους δεν αρέσει στον Λουδοβίκο τον Πρώτο της Αλβανίας» 

Ο Μητροπολίτης Κόνιτσας

Γραπτή δήλωση για την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη εξέδωσε χθες και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο οποίος ζητά από τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση να του συμπαρασταθεί με σθένος και αποφασιστικότητα, όταν θα συζητηθεί η προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας. «Δυστυχώς είναι  δική μας η ευθύνη για το ότι όταν ο κομμουνιστής δικτάτορας Ενβέρ Χότζα δεν αναγνώριζε την Χειμάρρα όπως και την Κορυτσά ως τμήμα της Βορείου Ηπείρου, δεν διαμαρτυρηθήκαμε και δεν επράξαμε τα δέοντα. Ίσως γιατί την εποχή εκείνη η Ελλάδα ήταν εμπερίστατη λόγω του συμμοριτοπολέμου. Τώρα όμως που η Χώρα μας είναι κράτος σεβαστό από τους φίλους και υπολογίσιμο από τους εχθρούς, οφείλει να μην αφήσει στην τύχη του το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν μια ακόμη «αλησμόνητη πατρίδα», τονίζει ακόμη ο ακρίτας Ιεράρχης.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου