Το καθεστώς Ράμα χτύπησε όταν κατάλαβε ότι θα έχανε τον Δήμο

 

Στις φυλακές Τιράνων παραμένει ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αλβανία, με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων. 

Σχεδόν δυο μήνες μετά την φυλάκισή του ο Φρέντι Μπελέρης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» περιέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της σύλληψής του, μίλησε για τα κίνητρα της σε βάρος του ποινικής δίωξης και έστειλε μήνυμα στους δημότες της Χειμάρρας, ότι «σύντομα θα βαδίσουμε μαζί ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί»!

Αναφερόμενος στην σύλληψή του είπε πως το καθεστώς Ράμα χτύπησε όταν κατάλαβε ότι θα έχανε τον Δήμο. «Χτύπησαν μόλις έμαθαν πόσοι Χειμαρριώτες ετοιμάζονταν να ανέβουν από την Αθήνα να ψηφίσουν και κατάλαβαν ότι χάνουν τη Χειμάρρα. Πέμπτη βράδυ, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, έπειτα από μία εξαντλητική ημέρα, καθόμουν σε ένα καφέ μαζί με τον δικηγόρο μου και έναν ξάδελφό μου, συζητώντας και χαλαρώνοντας. Εκεί με συνέλαβαν με κινηματογραφικό τρόπο σύλληψης διεθνών τρομοκρατών. Ήθελαν να κόψουν το κύμα των συμπατριωτών από την Αθήνα που έρχονταν να ψηφίσουν και να τρομοκρατήσουν τους Αλβανούς συμπολίτες που με στήριζαν. Από τότε με κρατούν προφυλακισμένο και παρεμποδίζουν την ανάληψη των καθηκόντων μου. Σκοπός τους είναι, μετά τη συμπλήρωση τρίμηνης απουσίας μου από τη συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου, να εκπέσω του αξιώματος και να ξαναπροκηρυχθούν εκλογές, σύμφωνα με τον αλβανικό εκλογικό νόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Φρέντι Μπελέρη «το καθεστώς θέλει ο δήμος Χειμάρρας να παραμείνει οπωσδήποτε στα χέρια του. Εάν αναλάβω τα καθήκοντά μου θα περιέλθουν εις γνώσιν μου αποδεικτικά στοιχεία που σήμερα δεν είναι δημόσια προσβάσιμα. Πρόκειται για αποδεικτικά αρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων και απόδοσής της σε «επενδυτές». Πρόκειται για αποδείξεις εκβιασμών με την απειλή της στέρησης τίτλων ιδιοκτησίας και την υποχρέωση να υπογράψεις προσύμφωνο για να πουληθεί η περιουσία σου σε αυτόν που σου έχουν υποδείξει».

Χαρακτήρισε «κενή» την ποινική δικογραφία σε βάρος του και κατήγγειλε πλαστογράφηση του ποινικού του μητρώου, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι έχουν περάσει 50 ημέρες και ακόμη δεν τον έχουν καλέσει σε ανάκριση! 

Απευθυνόμενος στους Χειμαρριώτες, τους ζήτησε «να δείξουν υπομονή, να μη χάσουν την πίστη τους στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, να συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δίκαιο».

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου