«Βέλη» από ΗΠΑ και Γερμανία κατά Ράμα για την κράτηση Μπελέρη!

Ενώ σήμερα αρχίζει η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία…

Τήρηση της νομοθεσίας ζητά το Αμερικανικό Υπ. Εξωτερικών

• «Μπλόκο» στην ένταξη

 

Σε πολύ δύσκολη πολιτική θέση βρίσκεται ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα από την υπόθεση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη. 

Λίγες ώρες πριν τη σημερινή πρώτη προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, ενόψει της δίκης του ιδίου και του συνεργάτη του Παντελή Κοκοβέση, τα μηνύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Γερμανία προκαλούν νευρικότητα και αναταραχή. 

Σε σημείο που χθες αναγκάστηκε να δώσει δήθεν εξηγήσεις μέσω ανάρτησης στο Facebook, στην οποία για μια ακόμη φορά εμφανίζεται ως «εγγυητής» της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζει «καυτή πατάτα» την υπόθεση Μπελέρη, αλλά σπεύδει να την εντάξει στις απαιτήσεις της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της διαφθοράς! Ο Ράμα για μια ακόμη φορά «στρουθοκαμηλίζει», καθώς το κατηγορητήριο κατά Μπελέρη αφορά «δωροδοκία» μερικών δεκάδων ευρώ -που αμφισβητείται από τον Δήμαρχο- την ώρα που έχει στηθεί πάρτι εκατομμυρίων ευρώ από εκλεκτούς του Ράμα, όπως καταγγέλλει ο κρατούμενος Φρ. Μπελέρης, αλλά και κορυφαίοι πολιτικοί της Αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Σημειώνεται επίσης ότι η νομική ομάδα υπεράσπισης του Φρ. Μπελέρη, έχει καταθέσει δύο νέες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο, η μία για παράνομη υποκλοπή τηλεφωνημάτων, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση και η δεύτερη για παράνομη «επ’ αυτοφώρω σύλληψή του». 

Οι ΗΠΑ

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών δια του εκπροσώπου του ζήτησε χθες από τις Αλβανικές Αρχές να τηρηθεί η δέουσα νομοθεσία της χώρας. Η τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε μετά από ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον και είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη ανακοίνωση, με την επισήμανση μάλιστα «ότι γνωρίζουμε την υπόθεση». 

Η προσπάθεια που καταβάλλει ο Έντι Ράμα, όλο αυτό το διάστημα, να υποβαθμιστεί σε επίπεδο Ε.Ε. η υπόθεση Μπελέρη έχει πέσει στο κενό και χθες η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, κάνει ευθεία αναφορά στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να «μπλοκάρει» την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.. εξαιτίας της υπόθεσης Μπελέρη. Η Γερμανική εφημερίδα αναπαράγει τη θέση που προβάλει ο Μπελέρης, ότι ο Ράμα χρειάζεται έναν πιστό πολιτικό στη Χειμάρρα για να μπορέσει να περάσει τα πιο ελκυστικά ακίνητα σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς του φίλους. Ως  προς τον ισχυρισμό του Ράμα ότι «η δικαιοσύνη στην Αλβανία είναι ανεξάρτητη και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση», η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «θα ήταν πιο πειστικός αν ο Ράμα δεν είχε χαρακτηρίσει τον Μπελέρη απόβρασμα και αγράμματο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας». 

Νέες προειδοποιήσεις 

Η Ελληνική Κυβέρνηση και ενόψει της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας έστειλε νέα μηνύματα δια του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ η σημερινή επίσκεψη στα Τίρανα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου έχει επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας χθες σε διεθνές συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι η Αλβανία πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί ως υποψήφιες χώρες που δεν σέβονται τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. 

Στα Τίρανα ο Γ. Οικονόμου

Η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου στα Τίρανα γίνεται για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών των χωρών που συμμετέχουν στη «διαδικασία του Βερολίνου». Θα έχει όμως αρκετές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη της Αλβανίας, στις οποίες κυρίαρχο ζήτημα, θα είναι η παράνομη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Υπουργός (και μέχρι το Μάιο κυβερνητικός εκπρόσωπος) θα μεταφέρει την σταθερή θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι εάν δεν τηρηθούν οι βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα υπάρξουν γενικότερες επιπτώσεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. 

 

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου