Ή πουλά φτηνά ή ρισκάρει

 

 

Στα χέρια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται η απόφαση για το μέλλον της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας, τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναφορικά με το εάν θα αποδεχθεί τη μία και μοναδική προσφορά που κατατέθηκε στη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία ή εάν θα προχωρήσει σε διαδικασία από την αρχή. 

Την Τρίτη, παρουσία του εκκαθαριστή, έγινε στο Δελβινάκι, το άνοιγμα της μίας και μοναδικής προσφοράς που κατατέθηκε από την εταιρεία του κ. Στασινόπουλου, που φημολογούνταν άλλωστε εδώ και καιρό, ότι θα εκδήλωνε ενδιαφέρον για τη Μεταλλουργική. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε και ο υπουργός Π. Καμμένος κατά την επίσκεψή του στο φυλάκιο του Μολυβδοσκεπάστου, όταν συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά και με στελέχη της Δημ. Αρχής Πωγωνίου, εκφράζοντας ο ίδιος τότε την απόλυτη βεβαιότητά του, ότι το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα πάει σε καλά χέρια.

Η προσφορά ωστόσο που κατέθεσε ο ενδιαφερόμενος υπολείπεται κατά πολύ της αρχικής τιμής εκκίνησης που είχε δώσει ο εκκαθαριστής και η οποία ήταν τα 9 εκ. ευρώ. Η προσφορά είναι λίγο πάνω από τα 2 εκ. ευρώ, τη στιγμή, που όπως οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, μόνο τα υλικά που βρίσκονται εντός του εργοστασίου είναι αξίας 2,5 εκ. ευρώ.

Το «μαχαίρι και το πεπόνι» βρίσκεται στα χέρια του υπουργείου που βρίσκεται σε δύσκολη θέση και καλείται να αποφασίσει εάν θα αποδεχτεί μία πολύ χαμηλή προσφορά ή εάν κάνει τη διαδικασία από την αρχή, χωρίς να αποκλείεται να μην κατατεθεί καμία προσφορά.

Την αγωνία τους εκφράζουν και οι εργαζόμενοι που το έχουν πάρει απόφαση πάντως, ότι για τους ίδιους δεν υπάρχει μέλλον στη Μεταλλουργική και γι’ αυτό έχουν κάνει όλοι, τις αιτήσεις μετάταξης σε Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου, όπως τους έδωσε τη δυνατότητα ο Νόμος και περιμένουν την τακτοποίησή τους. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Μεταλλουργικής Ευάγγελος Γκόλιας σε δηλώσεις του στο ITV τόνισε, πως η προσφορά είναι πολύ χαμηλή, όμως κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση που θα λάβει το υπουργείο.

«Μόνο τα υλικά που υπάρχουν εντός του εργοστασίου αξίζουν 2,5 εκ. ευρώ, χώρια οι υποδομές, το οικόπεδο και τα μηχανήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πάντως, πως έστω κι έτσι, έχει τεράστια σημασία για την περιοχή, το να μείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο.

«Εμείς δεν πρόκειται να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στη Μεταλλουργική γι’ αυτό έχουμε κάνει τις αιτήσεις της μετάταξης. Υπάρχουν όμως νέα παιδιά που έχουν δουλέψει στο εργοστάσιο, τις καλές εποχές, που ξέρουν τη δουλειά και μπορούν να το λειτουργήσουν από την επόμενη κιόλας ημέρα. Είναι κρίσιμο να μείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο στην περιοχή», τόνισε ο κ. Γκόλιας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων εξέφρασε τέλος, θερμές ευχαριστίες προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Γεροβασίλη για το προσωπικό της ενδιαφέρον για να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετατάξεών τους, όπως και προς τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού για τη δική τους βοήθεια και συμπαράσταση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου