Παρότι η Κομισιόν δίνει πλέον τη δυνατότητα μη επιστροφής για το 100%, το οικονομικό επιτελείο αρνείται να υιοθετήσει το μέτρο

 

«Κούρεμα» στο μη επιστρεπτέο ποσό των κρατικών ενισχύσεων που έχουν λάβει χιλιάδες επιχειρήσεις επεξεργάζεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών. Παρότι η Κομισιόν δίνει πλέον τη δυνατότητα μη επιστροφής για το 100%, το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να… περάσει κάτω από τον πήχη.

Τον δρόμο άνοιξε η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τροποποιήσει το πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Με αυτήν την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή του πλαισίου στις επιστρεπτέες προκαταβολές 1-3, για τις οποίες προβλέπεται επιστροφή 60% έως 70% του ποσού και το υπόλοιπο 30%-40% να είναι μη επιστρεπτέο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως είναι η μείωση τζίρου και η διατήρηση του ορίου των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Με το νέο πλαίσιο το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται το σενάριο να ανεβάσει το ποσοστό στο 50%, αφού η Κομισιόν «ονοματίζει» τις επιστρεπτέες προκαταβολές ως επιχορηγήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στις επιστρεπτέες προκαταβολές 4 και 5 το μη επιστρεπτέο ποσό έχει οριστεί στο 50%. Να σημειωθεί ότι το αναθεωρημένο πλαίσιο της Ε.Ε. αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί ολόκληρο το ποσό της κρατικής ενίσχυσης, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως θα «κουρέψει» αυτή την επιλογή για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους. Στους τρεις πρώτους κύκλους έχουν καταβληθεί σε πληττόμενες επιχειρήσεις ενισχύσεις συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενισχυμένο «ψαλίδισμα» στην επιστροφή της κρατικής ενίσχυσης θα λάβουν κυρίως οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σφοδρά από την υγειονομική κρίση το 2020 και το 2021. Στην πρώτη γραμμή φαίνεται πως βρίσκονται οι κλάδοι της εστίασης και του αθλητισμού, όπως είναι τα γυμναστήρια, καθώς παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή. Επίσης, ψηλά στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται και οι επιχειρήσεις του χειμερινού τουρισμού που παρουσιάζουν μηδενικούς τζίρους λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά το καλοκαίρι, ενώ οι επιχειρήσεις που έλαβαν τις κρατικές ενισχύσεις θα αρχίσουν την καταβολή των ποσών προς το κράτος από τον Ιανουάριο του 2022 σε 40 μηνιαίες ισόποσες δόσεις

ΠΗΓΗ.https://www.dimokratianews.gr


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου