Οριζόντια μείωση τιμών στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

 

Οι τιμές των καυσίμων κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα της Ευρώπης και είναι υπερβολικές για την αγοραστική μας δύναμη, σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας

Οι τιμές των καυσίμων κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα της Ευρώπης και είναι υπερβολικές για την αγοραστική μας δύναμη, σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, ο οποίος τονίζει πως «ευελπιστούμε ότι θα έχουμε άμεση αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα ή όπως έγινε με το ρεύμα, να έχουμε κάποια οριζόντια μείωση της τιμής, όχι σε στυλ επιδόματος, αλλά έτσι όπως έγινε και με το πετρέλαιο κίνησης, τουλάχιστον για την παρούσα φάση που έχουμε αυτές τις υπερβολικά υψηλές τιμές στη βενζίνη», σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Θα δούμε ιστορικό ρεκόρ

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε στις επιδοτήσεις που δόθηκαν μέχρι τώρα, που σύμφωνα με τον ίδιο έδωσαν μια «ανάσα», αλλά δεν αρκούν για να αποφύγουμε τα χειρότερα. «Λειτούργησε καλά η επιδότηση των 150 ευρώ συν ΦΠΑ ανά χίλια λίτρα στο πετρέλαιο κίνησης, από τη βάση του πετρελαίου κίνησης, για τον Απρίλιο και το Μάιο. Αυτό έχει ένα δημοσιονομικό κόστος και δεν ξέρω αν το αντέχει η οικονομία, αλλά είναι πρέπον να γίνει αυτό και στη βενζίνη, γιατί με καθημερινές αυξήσεις της τάξης του 15, 20, 25 και 30 ευρώ ανά χίλια λίτρα, δηλαδή 10 – 15 λεπτά ανά λίτρο την ημέρα, καταλαβαίνετε ότι δεν θα αργήσουμε να φτάσουμε σε ιστορικά υψηλά. Αν δεν είχαμε αυτή την επιδότηση που ξεκινά από την τιμή διυλιστηρίου, τώρα θα ήταν αρκετά πάνω από τα 2 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Έδωσε μια ανάσα και στου επαγγελματίες και τους οικιακούς καταναλωτές», υπογράμμισε.

Όπως είπε και ο κ. Κιούσης, «και η επιδότηση στα καύσιμα λειτουργεί, τα 45-50 ευρώ ανάλογα την περιοχή για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ. Ίσως δεν λειτούργησε έτσι όπως το περίμεναν γιατί απαιτεί κάποια βήματα για τα οποία ο δικαιούχος πρέπει να είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία ή να πάει στον λογιστή του», συμπλήρωσε».

Από τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη

«Βιώνουμε έναν πόλεμο στη γειτονιά μας και βιώνουμε και έναν ενεργειακό πόλεμο που ξεκίνησε 15 μήνες πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Έχουμε συνεχώς αυξήσεις στις τιμές στα καύσιμα, και σε όλες τις μορφές ενέργειας, στο φυσικό αέριο και στον ηλεκτρισμό. Με το εμπάργκο που θέλουν να κάνουν οι χώρες της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο, ήδη αυξήθηκε 5% σε μια ημέρα η τιμή του αργού, ενώ ήδη ήταν υπερβολικά υψηλά οι τιμές. Δυστυχώς βιώνουμε τελική τιμή καταναλωτή ίσως από τις ακριβότερες στην Ευρώπη, είμαστε μαζί με τα σκανδιναβικά κράτη με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία. Αν δεν έχει σήμερα η μέση τιμή στη χώρα μας 2,10 ευρώ, θα το έχει αύριο. Υπερβολικά υψηλές οι τιμές για την αγοραστική μας δύναμη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου