Ο ΠΑΣ αδίκησε τον εαυτό του...

HRAKLHS PAS8 7 2 16

• Ο «Γηραιός» εκμεταλλεύτηκε το κακό πρώτο 35λεπτο του ΠΑΣ Γιάννινα και με σκόρερ τον Βέλλιο, που ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, πήρε τη νίκη με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα που άργησε πολύ να… ξυπνήσει και να μπει στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.
Πως έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με το αγαπημένο του 4-4-2 και με δεδομένες τις απουσίες του τιμωρημένου Στρούνα και του τραυματία Τσουκαλά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Περιστερίδης, δεξί μπακ ο Καρανίκας, στο αριστερό άκρο ο Ναδάλες και στα στόπερ οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Γαρουφαλιάς και Κοζορώνης, δεξί χαφ ο Λίλα και αριστερά ο Ακόστα, με τους Φερφελή και Ίλιτς να είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον Ηρακλή με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Περνίς, δεξί μπακ ο Μπουκουβάλας, αριστερό ο Σαραμαντάς και σέντερ μπακ οι Ζιαμπάρης και Καρασαλίδης. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Κυριακίδης και Ιντζόγλου, στο δεξί άκρο ο Πασάς, στο αριστερό ο Τσιλιανίδης και ο Λεοζίνιο πίσω από τον Βέλλιο.
Κυρίαρχος ο Ηρακλής στο ξεκίνημα
Ο Ηρακλής κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο εικοσάλεπτο στο οποίο ο ΠΑΣ ήταν πολύ κακός και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχανε διαρκώς την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να κάνει επιθέσεις κατά κύματα, κυρίως από τα δεξιά με τους Μπουκουβάλα και Πασά.
Μόλις στο 5' ο Ηρακλής έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Λεοζίνιο με κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας έβγαλε μόνο του τον Κυριακίδη, αλλά ο Περιστερίδης απόκρουσε καθοριστικά το πλασέ του παίκτη του Ηρακλή.
 Στο 13' ο Βέλλιος με τακουνάκι πήγε να βγάλει τετ-α-τετ τον Πασά, αλλά ο Περιστερίδης πρόλαβε να διώξει με τα πόδια.
 Στο 15' έπειτα από ένα κόρνερ του Ηρακλή, ο Καρασαλίδης έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο πολύ καλός Μπουκουβάλας έκανε σέντρα και η κεφαλιά του Κυριακίδη πέρασε επίσης εκτός εστίας.
Στο εικοσάλεπτο ο Πασάς τραυματίστηκε και στην θέση του πέρασε ο Μπουλούτ στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Αυστραλός με τουρκικές ρίζες ανταποκρίθηκε και ήταν από τους καλύτερους του Ηρακλή.
Στο 22’ ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν Καρασαλίδης και Περνίς μπερδεύτηκαν, ο Κοζορώνης μπήκε ανάμεσά τους και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, οποίος όμως απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 26’ ο Ηρακλής έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Βέλλιου ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα, όμως ο Περιστερίδης με εντυπωσιακή εκτίναξη έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
 Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπουκουβάλας ξεκίνησε άλλη μία ευκαιρία με πάσα για τον Τσιλιανίδη που πλάσαρε άουτ στην περιοχή, όμως ένα λεπτό αργότερα  στο 32’ ήρθε η φάση που καθόρισε το πρώτο μέρος.
 Ύστερα από ένα κόρνερ του Ηρακλή από δεξιά και μπαλιά του Λεοζίνιο προς την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Λίλα και έφτασε στον Μπουλούτ, ο οποίος την «τσίμπησε» προ του εξερχόμενου Περιστερίδη, ο οποίος τον ανέτρεψε με τον διαιτητή Στυλιαρά να καταλογίζει το πέναλτι και να «κιτρινίζει» τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή Απόστολος Βέλλιος, οποίος ευστόχησε και έκανε το 1-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο «Γηραιός» είχε μια καλή στιγμή στο 35’ με σουτ του Λεοζίνιο που πέρασε άουτ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΣ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και έχασε στο 41’ σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ίλιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Περνίς έκανε κακή έξοδο και ο Λίλα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ιντζόγλου κατάφερε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στερώντας από τον ΠΑΣ το γκολ.
Ξύπνησε αργά ο ΠΑΣ
Ο Γιάννης Πετράκης ήταν εκνευρισμένος από την εικόνα του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος και με την έναρξη της επανάληψης έριξε στο ματς τους Μανιά και Νικολιά στις θέσεις των Ίλιτς και Φερφελή αντίστοιχα.
 Ο Ηρακλής πάντως ήταν αυτός που είχε την πρώτη φάση του 45λεπτου, με τον Κυριακίδη να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει στα σώματα, ενώ στη συνέχεια ένα δεύτερο σουτ από τον Βέλλιο πέρασε άουτ.
 Στο 54' ο «Γηραιός» έχασε άλλη μία ευκαιρία, με τον Μπουκουβάλα να βρίσκει υπέροχα τον Μπουλούτ στη δεξιά πλευρά, αυτόν να γυρίζει παράλληλα και τη μπάλα να φτάνει στον Βέλλιο, ο οποίος όμως σούταρε λίγο άουτ.
 Ο ΠΑΣ παρά τις αλλαγές δεν έβρισκε ρυθμό και απειλούσε αποκλειστικά με στημένες φάσεις, όπως την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ακόστα στο 58', που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Περνίς.
 Στο 61’ οι γηπεδούχοι πολιόρκησαν την περιοχή του ΠΑΣ, αλλά η τελική προσπάθεια του Λεοζίνιο προσέκρουσε στα σώματα των αμυντικών
Ο Πετράκης έκλεισε τις δικές του αλλαγές με τον Γιάκο να περνάει στην θέση του Λίλα, μια αλλαγή που έδωσε δύναμη στον χώρο του κέντρου και ο ΠΑΣ κατάφερε να έχει κατοχή μπάλας.
Ιδίως μετά το 70’ η ομάδα της Ηπείρου βελτίωσε κατά πολύ την κυκλοφορία της μπάλας και πίεσε περισσότερο, εξακολούθησε όμως να απειλεί κυρίως με στημένες φάσεις.
Στο 73’ ο ΠΑΣ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο μετά από φάουλ του Γιάκου και προβολή του προωθημένου Μιχαήλ στο δεύτερο δοκάρι με τον Περνίς να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Ναδάλες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μανιάς έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ.
Βλέποντας τον ΠΑΣ να έχει πλέον την πρωτοβουλία, ο Παπαδόπουλος έκλεισε τις αλλαγές του στο 83' βάζοντας τον Μπαρτολίνι αντί του Τσιλιανίδη, βάζοντας και τρίτο στόπερ στην άμυνα του «Γηραιού».
Τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για τον ΠΑΣ  στο 86’ όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νικολιάς για φάουλ πάνω στον Μπουλούτ στον χώρο του κέντρου. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ο Ηρακλής «ροκάνισε» έξυπνα τον χρόνο με συνεχόμενα πλάγια και τελικά κράτησε το 1-0.
Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου