Banner Πανω
 
 
 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: “Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας"

 “Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας"

 

manousakis andreas

Ο υπεύθυνος ασφαλείας και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ανδρέας Μανουσάκης σε συνέντευξη του στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου, Athletic Radio 104,2, μίλησε για την πτώση του πυλώνα στο "Γεντί Κουλέ", τις εργασίες που γίνονται και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα γίνει κανονικά στο "Γεντί Κουλέ".

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανδρέας Μανουσάκης στον Αthletic Radio104,2:

Για το γεγονώς πως αλλιώς περιμέναμε την εβδομάδα λόγω ντέρμπι και αλλιώς κυλάει...

"Είναι μέσα στη ζωή και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και τα απρόοπτα. Το πιο σημαντικό είναι ευτυχώς που δεν χτύπησε κανένας άνθρωπος. Την αφετηρία είναι λίγο δύσκολο να την βάλουμε. Υπάρχουν πολλοι εμπειρογνώμονες και καταστροφολόγοι. Ήταν ένα άσχημο περιστατικό και είναι ευτύχημα που δεν υπήρξε κάποια θύμα. Οφείλουμε να έχουμε το νου μας για να έχουμε ασφαλείς συνθήκες για τον κόσμο και να κοιτάξουμε πως θα αποκαταστήσουμε την ζημιά".

Για τα αιτία της πτώσης του πυλώνα...

"Οι αιτίες είναι δύο. Μια διάβρωση στον πυλώνα και ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Ηταν ένας συνδυασμός και των δύο. Θα μπορούσαμε και με καλύτερες συνθήκες να είχε συμβεί. Σας λέω πως δεν υπάρχει θέμα αποπoίησης των ευθυνών σαν OΦΗ. Το σίγουρα έιναι πως αν λειτουργούσαν κάποια πράγματα στην χώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Οι πυλώνες είχαν μπει το 1990 και είχαν υπολογιστεί να αντέχουν ένα μεγαλύτερο βάρος από αυτούς που είχαμε σήμερα με την αλλαγή του 2004.Θα μπορέσουμε όπως στην Ξάνθη να έχουμε και απώλεια ζωής. Πρέπει να προσπαθούμε όλοι για το καλύτρεο και όχι να αποποιηθούμε ευθύνες και να ρίξουμε ο ένας το βάρος στον άλλο".

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα και αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο "Γεντί Κουλέ"...

"Εμάς η προσπάθεια μας είναι να γίνουν όλα σωστά και να γίνει το παιχνίδι κανονικά στο "Γεντί Κουλέ". Αυτό έγινε και στην χθεσινή συνεδρίαση για τα μετρα ασφαλείας. Υπήρξαν εμπειρογνώμονες για να ελέγχουν τους πυλώνες και τις κερκίδες και αυτό θα γίνει και τις επόμενες μέρες.Ελέγχουμε τους πυλώνες και τις κερκίδες για να ξέρει και ο κόσμος πως η ΠΑΕ ΟΦΗ όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε δε ήρθε σε αμέλεια. Εμεις είχαμε καταθέσει όλα τα πιστοποιητικα που έπρεπε σαν χρήστες. Εκκρεμούσε μία στατική μελέτη για τις κερκιδες. Μέσω μιας διαδικασίας άκρως γραφειοκρατικής υπήρχε ένα θέμα αν θα έκανε την στατική μελέτη ένας κρατικός φορέας η ιδιώτης γιατί το γήπεδο μας είναι ιδιωτικό. Οπότε σε αυτή την διαδικασία υπήρξε μια καθυστέρηση. Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των κερκίδων. Κοιτάμε και ελέγχουμε και τους άλλους πυλώνες για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος".

Για το αν υπάρχει θέμα με τις εξέδρες...

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απλώς σας λέω πως η διαδικασία είναι χρονοβόρα διότι για να γίνει μια σωστή μελέτη για την κατάσταση παρόλο που έχει λεχθεί το 2004 εχουν τονωθεί μαι τσιμεντοενέσεις απλά επειδή δεν πρέπει να είμαστε ποτέ σίγουροι πρέπει να γίνει μια μελέτη για να έχουμε πιο ασφαλή πόρισμα. Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας πάντως για την διεξαγωγή των αγώνων.Γι'αυτό και μέχρι τώρα παίρναμε προσωρινές άδειες που ανανεώναμε. Θέλω να επισημάνω πως και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ενώ είχαν σταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα δεν υπήρχε κλιμάκιο από την περιφέρεια να ελέγξει, με αποτέλεσμα να γίνονται μηνύσεις από την αστυνομία και να στερείται το γηπεδο της προσωρινής άδειας για ένα μεγάλο διάστημα και να έχουμε άλλα προβλήματα με θέματα που ήταν των αρμόδιων υπηρεσιών που με τον τρόπο που λειτουργούν, που μπλέκονται η μία με την άλλη υπάρχει γραφειοκρατία και καθυστέρηση".

Για το αν θα προλάβει ο ΟΦΗ να είναι έτοιμος για το παιχνίδι του Σαββάτου...

"Θα είμαστε έτοιμοι. Θα γίνουν κάποιες δειγματοληψίες για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα για να διεξαγωγή των αγώνων. Απομένει άλλως ένας αγώνας μετά από αυτον με τον ΠΑΣ στο "Γεντί Κουλέ" και το καλοκαίρι θα έχουμε τον απαραίτητα χρόνο για τις όποιες παρεμβάσεις. Όλοι μαζί πρέπει να κρατάμε σε μια καλή και ασφαλή κατάσταση το γήπεδο μας".

Για τα όσα ακούγονται ότι δεν πρέπει να γίνονται αγώνες πρωταθλήματος στο ΄'Γεντί Κουλέ...

"Δεν ισχύει τίποτα απ" όλα αυτά. Το γήπεδο λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά. Παρόλο το ατυχές περιστατικό. Το γήπεδο του ΟΦΗ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλα αλλά όταν φτάνουμε στο σημείο να λειτουργούμε κάτω από συνθήκες που είναι δύσκολες και αναφέρομαι στο θέμα των αδειών και των αυθαιρέτων και όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας. Είναι όντως ένας "Γολγοθάς" στο να μπορείς να είσαι συνέχεια εντάξει με τις άδειες, τα πιστοποιητικά και όλα αυτά. Όταν φτάσουμε στο 2013 να έχουμε το μισό "Τhe Mall" αυθαίρετο δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από ένα χτίσμα του 1950 να είναι άψογο σε όλα. Εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι άψογο σε όλα. Εμείς θέλουμε να είναι ασφαλής και ο ΟΦΗ να αγωνίζεται εκεί. Ευχαριστιέται ο κόσμος να βλέπει την ομάδα εκεί και από την στιγμή που τηρεί τους όρους ασφάλειας να αγωνίζεται εκεί. Το γηπεδο είναι ιδιωτικό και όχι δημόσιο και προσπαθούμε μόνοι μας να το κραταμε σε καλή κατάσταση. Θα έπρεπε εκεί και η πολιτεία να βοηθάει".

Για την τοποθέτηση του νέου πυλώνα...

"Ο συγκεκριμένος πυλώνας είχε μια διάβρωση στο σημείο του τσιμέντου. Είχε γίνει μια προεργασία. Δεν διαβρώθηκε η βάση αλλά το τσιμέντο. Οι εμπειρογνώμονες θα μας πουν ο μεσημέρι για το που θα μπουν για να είναι ασφαλείς. Μας απασχολεί η ασφάλεια των θεατών αλλά φυσικά και των περιοίκων. Από εκεί και πέρα που θα έχουμε την έγκριση και για την στατικότητα του γηπέδου, εμάς η σκέψη μας είναι πως ο αγώνας θα γίνει το Σαββατο και στο Γεντι κουλέ με όλες τις απαραίτητες συνθήκες".

Για το γεγονός πως η αποκεντρωμένη διοίκηση και Super League "πετάει" η μία το μπαλάκι στην άλλη και αν δημιουργηθεί πρόβλημα για τον ΟΦΗ...

"Στην πραγματικότητα η Super Leagueέχει δίκιο . Δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για τα πάντα. Υποτίθεται υπάρχουν κάποια δεδομένα. Εμείς επειδή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την άδεια του γηπέδου δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα με την λιγκα. Η ανακοίνωση της διοργανώτριας είναι λογική".

Για τον αν υπάρχει ενημέρωση για τους άλλους πυλώνες και αν έχουν πρόβλημα...

"Μεχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η ανάλυση των εμπειρογνωμόνων. Απ" οτι πληροφορήθηκα δεν έχουν πρόβλημα αλλά ακόμα και σε αυτους θα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρξει πρόβλημα".

Πηγή:sports.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...