Banner Πανω
 
 
 

Άθλος και µόνο η συμμετοχή µας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Άθλος και µόνο η συμμετοχή µας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

 

«Κάποια παιδιά για να μπορέσουν να βρεθούν στη Ρωσία έγιναν χορηγοί του εαυτού τους. Για κάποια εξ αυτών, οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι. Για κάποιους άλλους, το όνειρο αυτό χάθηκε στις λεπτομέρειες». Με αυτά τα λόγια ο ομοσπονδιακός προπονητής χιονοδρομίας Τιμολεών Τσουρέκας περιγράφει τις προσπάθειες των χιονοδρόμων αθλητών της ελληνικής ομάδας στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Ο Μετσοβίτης Τιμολέων Τσουρέκας, ομοσπονδιακός προπονητής χιονοδρομίας από το 1997, συμμετέχει από το 2002 στους τρεις τελευταίους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, έχοντας και το ρόλο του τεχνικού συμβούλου, αναχωρεί με την εθνική ομάδα στη Ρωσία, η οποία θα μας εκπροσωπήσει στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.
Ο Τιμ. Τσουρέκας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η Ελλάδα παρά το χαμηλό μπάτζετ που είχε καθ` όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων «κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είχαμε αθλητές που διεκδίκησαν προκρίσεις σε περισσότερα αθλήματα συγκριτικά με το παρελθόν, χάρη στη βοήθεια πρωτίστως της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία μας βοήθησε στο κομμάτι της προετοιμασίας. Η Ομοσπονδία από την πλευρά της, πρόσφερε ότι περίσσευε από το ταμείο της. Βασικοί χορηγοί στην όλη διαδρομή, οι ίδιοι οι αθλητές που επένδυσαν προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσημα βοήθεια δεν υπήρξε από πουθενά».
Ο τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (ΕΟΧ), είπε ότι η παρουσία της Ελλάδας στο Σότσι «δεν είναι απλά κέρδος. Αυτός ήταν ο στόχος. Για τους δικούς μας αθλητές κίνητρο είναι η συμμετοχή τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι` αυτό κάνουν αθλητισμό. Δεν μπορούμε να έχουμε διακρίσεις όσο βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε με όσα μέσα έχουμε», ενώ σχετικά με τους στόχους που μπορεί να έχουν οι εκπρόσωποί μας στο Σότσι είπε: «Η συμμετοχή κάποιων παιδιών στις τελικές φάσεις των αγωνισμάτων τους θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Στο άλμα θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια πρόκριση, όπως και σε κάποιο αλπικό αγώνισμα να έχουμε μια καλή διάκριση. Οι αθλητές μας έχουν στόχο να πετύχουν μια επίδοση που θα ξεπερνάει τα όσα έχουν καταφέρει έως τώρα. Επαναλαμβάνω πάντως ότι και μόνο η παρουσία μας στο Σότσι αποτελεί μεγάλη επιτυχία».
Όσον αφορά τις πίστες του Σότσι είπε ότι «παρά το γεγονός ότι ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, είναι πιο απαιτητικές, αφού είναι για αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η ελληνική ομάδα δεν θα ταξιδέψει στη Ρωσία για τουρισμό. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η προσπάθεια για πρόκριση των αθλητών μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεν στοίχισε ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Δεν πήραμε χρήματα από τους Έλληνας για να κάνουμε ένα καλό ταξίδι στο εξωτερικό. Η αποστολή σε καμία περίπτωση εν είναι τουριστική. Τα περισσότερα παιδιά αυτοχρηματοδότησαν την προσπάθειά τους, ενώ όσα χρήματα πήραμε από τη ΓΓΑ από την επιχορήγηση, δεν φτάνουν ούτε για τα πάγια έξοδα της ομοσπονδία. Γι` αυτό είμαστε υπερήφανοι για όσα πετυχαίνουμε. Γι` αυτό είμαστε υπερήφανοι που κάνουμε πραγματικότητα την παρουσία μας σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση των χειμερινών σπορ. Η παρουσία μας στο Σότσι ήταν και παραμένει άθλος για την ελληνική χιονοδρομία».
 
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Να σημειώσουμε ότι στην εθνική ομάδα συμμετέχει ακόμα ένας αθλητής από το Ανήλιο Μετσόβου, ο Απόστολος Αγγέλης (Δρόμος Αντοχής, Δίαθλο). Σημαιοφόρος της αποστολής στην τελετής έναρξης στις 7 Φεβρουαρίου θα είναι η 24χρονη πρωταθλήτρια του σκι αντοχής, Παναγιώτα Τσακίρη από τη Δράμα, ενώ στους Αγώνες θα μετάσχουν εκτός των προαναφερθέντων και οι: Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι), Κωνσταντίνος Συκάρας (Αλπικό σκι), Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Παναγιώτα Τσακίρη (Δρόμος αντοχής), Νικόλας Πολυχρονιάδης (Άλμα με σκι), Αλέξανδρος Κεφαλάς (Σκέλετον). Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο Βασίλης Κατσώρας και προπονητές, εκτός του Τ. Τσουρέκα, και Στέργιος Πάππος και Κρίστιαν Μίλερ.

Ηπειρώτικος Αγών


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...