
• Δύο ευχάριστα νέα κι ένα δυσάρεστο βρίσκονται στο «τεφτέρι» του Γιάννη Πετράκη ενόψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού με τη Σκόντα Ξάνθη.
Οι διεθνείς Άντι Λίλα και Αντράζ Στρούνα «απαλλάχθηκαν» απ’ τις υποχρεώσεις τους με τα εθνικά τους συγκροτήματα κι έχουν τεθεί κανονικά στη διάθεση του Ρεθυμνιώτη τεχνικού.
Ο Λίλα μάλιστα εμφανίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης, αλλά δεν ανέβασε «στροφές» για να μην επιβαρυνθεί, αφού αγωνίστηκε περίπου 20 λεπτά στο παιχνίδι Πορτογαλίας - Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2016.
Χτες όμως μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα μαζί με τους υπόλοιπους, ενώ στην πόλη μας επέστρεψε και ο Στρούνα, ο οποίος έπαιξε σ’ ολόκληρο το 90λεπτο του αγώνα Εσθονίας - Σλοβενίας, αλλά αναμένεται να πάει σε πιο συντηρητικούς ρυθμούς ώστε να είναι «φρέσκος» την Κυριακή.
Το πρόβλημα για την τεχνική ηγεσία είναι ο Σταύρος Τσουκαλάς που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον ραπτικό μυ. Να θυμίσουμε ότι και στο προηγούμενο ματς με τον Πανθρακικό, ο δυναμικός μέσος «έσφιξε τα δόντια» και αγωνίστηκε με μία μόλις προπόνηση στο ενεργητικό του.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει λοιπόν αν θα μπορέσει να βρίσκεται στο βασικό σχήμα κόντρα στην Ξάνθη, μιας και ελοχεύει ο κίνδυνος επιπλοκών αν «ζοριστεί» ο τραυματισμός του. Το σίγουρο είναι ότι ο Τσάβεζ - Τζημόπουλος θεωρούνται «ετοιμοπόλεμοι» και θα ξεκινήσουν κανονικά την Κυριακή.
Αντίθετα απόντας θα είναι ο νεοαποκτηθέντας Ισπανός μπακ Ναδάλες, αφού δεν βρίσκεται ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης.
Εκδρομή για τα Γιάννινα διοργανώνουν οι φίλοι της Ξάνθης ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα, όπως είχαν κάνει και στη Βέροια στην «πρεμιέρα» της Super League.
Οι Ακρίτες παρά το κακό ξεκίνημα τους στο πρωτάθλημα, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση του παιχνιδιού, κάτι που φάνηκε και σε δηλώσεις του Αργεντινού μέσου Αντριάν Λουσέρο, ο οποίος τόνισε την πίστη του για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΣ.
Μία εβδομάδα έμεινε για να λήξει και η παράταση που πήραν οι ΠΑΕ για την εξασφάλιση φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας και να πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής απ’ την ΕΕΑ, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη.
Ως γνωστόν η ντόπια ΠΑΕ δεν έχει κάνει ρύθμιση των χρεών της στην Εφορία και αν δεν το καταφέρει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, τότε ξανά θα είναι «ξεκρέμαστη» απέναντι στην ΕΕΑ με όλα τα σενάρια κυρώσεων να «καιροφυλακτούν». Κι αυτή τη φορά έχουμε την αίσθηση ότι, αν επαληθευτεί η αδυναμία «συνεννόησης» με την Εφορία, ούτε ο υπουργός κ. Τασούλας θα μπορέσει να δώσει νέο «φιλί ζωής» στον ΠΑΣ όπως έπραξε με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή πριν λίγο καιρό για να πάρουν «έξτρα» χρόνο οι ΠΑΕ στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών.
Η ανησυχία λοιπόν του κόσμου είναι ιδιαίτερα έκδηλη για το ποια κατάληξη θα έχει η συγκεκριμένη υπόθεση, αφού η αναλγησία στους χειρισμούς της διοίκησης όλο αυτό το διάστημα μόνο περιθώρια ευχάριστων σκέψεων δεν αφήνει...