ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ : «Εντός εξαμήνου τοποθετεί η κυβέρνηση την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.»

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ	: «Εντός εξαμήνου τοποθετεί η κυβέρνηση την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.»
 

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Γραμματέας Νίκος Νικολόπουλος, μετά την απάντηση που πήρε από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Σταθάκη για τη ρύθμιση των ¨κόκκινων¨ δανείων προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις;

Με τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες φτωχοποιήθηκαν και περιθωριοποιήθηκαν ,αφού αποκλείστηκαν από βασικά αγαθά, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, η στέγη, η σίτιση και η περίθαλψη.

Οι συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες ρευστότητας της αγοράς αλλά και η φτωχοποίηση του ελληνικού πληθυσμού, σπάνε μέρα με τη μέρα τα υψηλότερα ρεκόρ διαχρονικά, με τη δόση ενός παλιού δανείου να αποτελεί την «χαριστική βολή» στην επιβίωση, είτε ενός νοικοκυριού, είτε μιας μικρής επιχείρησης.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την κοινοβουλευτική παρέμβαση μου με θέμα: ”Ανάγκη για λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων” , που κατατέθηκε στη βουλή των Ελλήνων στις 24.04.15 και απευθυνόταν στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, με την συγκεκριμένη ερώτηση, ζητούσε να ενημερωθεί για το «πότε» και «πώς» θα λειτουργήσουν οι περιβόητες και πολυαναμενόμενες ρυθμίσεις ανακούφισης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Ο κ. Νικολόπουλος έθεσε με τη σχετική Ερώτηση το μέγα ζήτημα πρόταξης της επιβίωσης των επιχειρήσεων.

Με τη σειρά του ο κ. Γ. Σταθάκης , απαντώντας στην σχετική ερώτηση, δεσμεύτηκε ότι εντός εξαμήνου τοποθετεί η κυβέρνηση την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση που αποσκοπεί σε μία ριζική ανακούφιση και σε μια συνολική διευθέτηση των ιδιωτικών χρεών με ισχυρά κοινωνικά κριτήρια, διαβεβαιώνοντας ότι μελετώνται τα σχετικά δεδομένα και γίνονται προσεκτικές κινήσεις επί του θέματος.

Τέλος ο υπουργός υπογράμμισε στην απάντηση του στον κ. Νκολόπουλο , ότι ¨η διαδικασία είναι σύνθετη και απαιτητική καθώς στη συνολική ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των νοικοκυριών των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, όπου καθεμία από αυτές τις κατηγορίες έχει τις ιδιαιτερότητες της¨.


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου