«Τέλος στη διαπλοκή, είτε το θέλετε, είτε όχι»

Αποφασισμένος να χτυπήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, παρά τις όποιες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, όπου διεξάγεται η συζήτηση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, με την οποία ξαναμοιράζεται η τηλε-τράπουλα.
Κόντρα στις διαφωνίες των καναλαρχών όπως διατυπώνονται -εμμέσως πλην σαφώς- μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τις σχετικές εκπομπές που προβάλλονται από τις συχνότητές τους, αλλά και από τον «ανάλογο» αγώνα που διεξάγουν συγκεκριμένα ΜΜΕ όπως και κόμματα του Κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό για να συγκρουστεί με το κατεστημένο, «να καθαρίσουμε τη χώρα από τις εστίες παραβατικότητας και ανομίας, των κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων που πλούτισαν στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων που δίνουν το αίμα τους για να βγούμε από την κρίση».
«Θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά, είτε το θέλετε είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Siemens αλλά και στις λίστες καταθετών του εξωτερικού, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι αυτοί που παρασιτούσαν και απομύζησαν όλη τη δύναμη της ελληνικής κοινωνίας, ήρθε η ώρα να δώσουν εξηγήσεις και να περάσουν από το ταμείο, πληρώνοντας τους φόρους τους, και όσοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφορολόγητα».
Βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο, είπε ο πρωθυπουργός: έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, που κάνετε πλάτες σε όλους αυτούς, ακόμα και τώρα προσπαθείτε να τους κάνετε πλάτες. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι σε τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής προέδρων της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να συναινέσει για τη συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου στο ΕΣΡ. Όπως υποστήριξε, πρόκειται για ένα είδος θεσμικής εκτροπής γιατί η μη συναίνεση οδηγεί σε βραχυκύκλωμα τους θεσμούς.
http://www.efsyn.gr



























