Ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τις προκλητικές δηλώσεις

του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το Αγαθονήσι.

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό.

O Δημήτρης Παπαδημούλης διατύπωσε τη βαθύτατη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία επανειλημμένως αμφισβητεί την ελληνική εδαφική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και κατά συνέπεια τα διεθνώς αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα σύνορα της χώρας, τονίζοντας πως η γείτονα επιχειρεί να εξάγει την κρίση, που η ίδια έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Κομισιόν εάν είναι ενήμερη για αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού και για όσες αντίστοιχες έχουν προηγηθεί από Τούρκους αξιωματούχους, καλώντας την να διευκρινίσει ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και ΕΕ.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση προς την Κομισιόν:

Απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ

Για ακόμα μία φορά η τουρκική κυβέρνηση αμφισβητεί την εδαφική κυριαρχία ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Ομέρ Τσελίκ, να υποστηρίζει δημοσίως ότι «το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία».

Η δήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια των προκλητικών ενεργειών της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία αμφισβητεί επανειλημμένα τα αναγνωρισμένα σύνορα της Ελλάδα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο.

Είναι επίσης θλιβερό και ανησυχητικό μια τέτοια δήλωση να προέρχεται από τον Τούρκο Υπουργό, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα και για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα έχει διολισθήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, ασκώντας μιας διαρκώς επιθετική, παραβατική και προσβλητική πολιτική, επιχειρώντας να εξάγει την κρίση, που η ίδια έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η κα Μογκερίνι και η Επιτροπή:

1. Είναι ενήμερη για αυτές τις επιθετικές δηλώσεις, όπως και για όσες έχουν προηγηθεί από την τουρκική κυβέρνηση, που αμφισβητούν ευθέως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας;

2. Με ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αντιδράσει αποτελεσματικά στη συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και συνολικά απέναντι στην ΕΕ;

 

 


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας