Συνάντηση Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη με Ευρωπαίους Υπουργούς Παιδείας για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, στις Βρυξέλλες

 

Συνάντηση με τους Υπουργούς Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τον Επίτροπο Έτινγκερ είχε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, στον απόηχο της συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

  1. την αναθεώρηση του μηχανισμού καταμερισμού τους κόστους για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στα Ευρωπαϊκά Σχολεία

  2. μέτρα για την προσέλκυση εκπαιδευτικών στα Ευρωπαϊκά Σχολεία

  3. ισομερής συμμετοχή των πιστοποιημένων ευρωπαϊκών σχολείων στη χρηματοδότηση του συστήματος των ευρωπαϊκών σχολείων

  4. Η Ελληνίδα Υφυπουργός τοποθετήθηκε επί των προαναφερθέντων ζητημάτων και δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Σχολείων, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να υιοθετηθούν οι λύσεις που προτείνονται, στο βαθμό που επιλύονται ουσιαστικά προβλήματα των σχολείων.

Ο αντιπρόσωπος της Ελληνικής Προεδρίας για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, κάλεσε τον Επίτροπο Έτινγκερ στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2019, οπότε και έχει προγραμματισθεί εκδήλωση για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

Επιπλέον, η Υφυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Σχολείο «Βρυξέλλες ΙΙΙ», όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή, τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές. Την Υφυπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας των Ευρωπαϊκών Σχολείων Giancarlo Marcheggiano και η Επιθεωρήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών Σχολείων Μαργαρίτα Καλογρίδου-Κολυβά.

 


 


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας