Banner Πανω
 
 
 

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της  Κύπρου στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα στην Κύπρο για τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής, για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και για την ανάκτηση μιας ευρωπαϊκής κανονικότητας σε ένα ενιαίο κράτος και όχι σε ένα κράτος το οποίο κάκιστα και απαράδεκτα τελεί υπό στρατιωτική κατοχή» επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Πρέσβη της Κύπρου κ. Κυριάκο Κενεβέζο, Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε: «Σε αυτές τις περιστάσεις της εντάσεως και της πολιτικής των κανονιοφόρων, εμείς αντιτάσσουμε το διεθνές δίκαιο, αντιτάσσουμε την αταλάντευτη ενότητά μας, αντιτάσσουμε τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μόλις χθες υπήρξαν οι πρώτες χειροπιαστές επιπτώσεις εις βάρος όσων επιχειρούν να παραβιάσουν τις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπτώσεις για φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά πάντως επιπτώσεις και όχι εξαγγελίες. Συνεπώς σε μια περίοδο εντάσεως και κρισιμότητας, αλλά και καταφανούς ενότητας μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, σας καλωσορίζω και εύχομαι τα πράγματα να οδηγηθούν προς την επικράτηση της λογικής, του δικαίου και της ευρωπαϊκής εκδοχής για το πώς πρέπει να λύνονται οι διαφορές».

Ο Πρέσβης της Κύπρου από την πλευρά του τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση, τα όσα συμβαίνουν δεν μας δίνουν ευχαρίστηση. Αντίθετα, μας κάνουν να σκεφτόμαστε ακόμα περισσότερο την επόμενη μέρα και τη συνέχεια όλων αυτών. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την Ελλάδα για τη στήριξη σε όλα τα επίπεδα.

 Επιδιώκουμε να είμαστε μια χώρα η οποία, σε επίπεδο ευρωπαϊκό και διεθνώς, συμβάλλει στη σταθερότητα και την ειρήνη. Δεν είναι το μέγεθος που καθορίζει ποιος είσαι, αλλά ο τρόπος που υπηρετείς συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Δυστυχώς η γεωγραφία μάς όρισε σε μια υπέροχη θέση, αλλά από την άλλη πλευρά όρισε ως γείτονά μας την Τουρκία, η οποία με έναν πολύ έντονο και επίμονο τρόπο δημιουργεί συνέχεια την εικόνα του ταραξία της περιοχής. Είναι λυπηρά τα όσα συμβαίνουν και εμείς, ως Κύπριοι, ζούμε τα γεγονότα ξανά και ξανά, βλέποντας ανθρώπους, μεγάλους και μικρούς, να χάνουν τη ζωή τους, επειδή απλά η Τουρκία επιλέγει την οδό της επιβολής μέσω της ισχύος.

Σε επίπεδο ευρωπαϊκό, οι συνέπειες για τη στάση της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικές και αυτό που θέλω να σημειώσω εμφατικά είναι το εξής: Δεν μας ευχαριστεί το γεγονός ότι η Τουρκία δημιουργεί συνέχεια εξελίξεις με αρνητικό πρόσημο. Εμείς από την πλευρά μας ακριβώς το αντίθετο επιδιώκουμε: προοπτική σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας, σε μια περιοχή που αποδεικνύεται καθημερινά όλο και περισσότερο πως φλέγεται και πρέπει όσοι συναποτελούν αυτή την περιοχή, με πιο έντονο τρόπο και σε μεγαλύτερο βαθμό, να επιδιώξουν τη σταθερότητα».

 

Ακόμη ο κ.Τασούλας Κωνσταντίνος είχε συνάντηση  με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον κ. Τασούλα για θέματα της αρμοδιότητάς του σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος κατά τη διάρκεια της θητείας του τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης που πραγματοποίησαν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr