Banner Πανω
 
 
 

Drones, θερμικές κάμερες και νέα οχήματα για «απόρθητα σύνορα»

Φίλες και φίλοι πωγωνίσιοι η φωτογραφία όπως λένε είναι τα 2/3 του ρεπορτάζ.Βλέπω το βλέμμα του δημάρχου Πωγωνίου κ.Καψάλη Κώστα πρός τον Υπουργό κ.Χρυσοχοΐδη και ειλικρινά το λέω,θα ήθελα να μπώ μέσα στο μυαλό του δημάρχου και να διαβάσω τι σκέφτεται εκείνη την ώρα.Πάντως μάγος δεν είμαι ούτε σκέψεις διαβάζω αλλά μάλλον κατα την ταπεινή μου άποψη ξαναβλέποντας αυτό το βλέμα σίγουρα θα λέει από μέσα του...Ρε άϊ σιχτίρ από δώ.Μας τά`παν κι άλλοι πρίν από σενα κι ακόμα περιμένουμε.Αυτό βέβαια το λέω εγώ και όχι ο δήμαρχος.Τώρα όσο για τον Υπουργό μας θα του πώ πώς εάν δοκίμασε το τσίπουρο της περιοχής μας να μας πεί τι γεύση έχει,γιατί σε λίγο η FRONTEX θα κάνει έλεγχο στα γεροντάκια του Πωγωνίου ποιός βγάζει λάθρα καμιά 30ριά κιλά τσίπουρο για το σπίτι του και τίποτε παραπάνω.Άς μην μας δουλεύει ο κ.Χρυσοχοΐδης.Άς μας αφήσει στον πόνο μας.Δηλαδή θα ενισχύσει την FRONTEX με κάποια εκατομμυριάκια ευρώ για να φυλάνε τους λαθρομετανάστες,όπως τους λέει και ο Υπουργός κ.Άδωνης Γεωργιάδης μη μας φύγουν από τα σύνορα της Αλβανίας;Τόσα χρόνια που φωνάζουμε εμείς για φύλαξη συνόρων και πάταξη της εγκληματικότητας τι κάνανε;;Διαβάζανε την εφημερίδα τους στο Κολωνάκι πίνοντας αργά και απολαυστικά το καφεδάκι τους.Ε!!! Πού και πού έριχναν και κανένα αναστεναγμό λέγοντας...Ρέ τι τραβάνε αυτοί οι φουκαράδες στα σύνορα της Ηπείρου με την Αλβανία και ειδικά στο Πωγώνι...

Καλημέρα κ.Χρυσοχοΐδη και το τσίπουρο μη το πίνεις σκέτο γιατί χτυπάει στον εγκέφαλο και θα μας πείς κι άλλα μετά.

Γράφει Ο Χάρης Καψάλης.

 

Αναλυτικά το άρθρο.

 

Drones, θερμικές κάμερες, νέα οχήματα και ενεργοποίηση της Frontex σε επιχειρησιακό επίπεδο περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποτελεσματική φύλαξη των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Το σχέδιο αυτό ανέλυσε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο το πρωί, ενώ στη συνέχεια το παρουσίασε και στον περιφερειάρχη και στους δημάρχους της Ηπείρου, με τους οποίους είχε συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου.
«Ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα και ο αγώνας της Ελληνικής Αστυνομίας και των ανθρώπων της θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικός, ακόμα πιο έντονος, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι πράγματι μία από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, κάνοντας γνωστό ότι ήδη δόθηκαν δώδεκα νέα οχήματα για τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου και άλλα 24 θα δοθούν μέχρι τέλος Μαρτίου. Επίσης, για τον καλύτερο έλεγχο των συνόρων αποφασίστηκε να γίνει επιχειρησιακή η FRONTEX και στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου θα εγκατασταθεί μέσα στο έτος ένα μέρος από τους πρώτους 2.500 συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν. «Θα στείλουμε πολύ σύντομα drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα. Drones τα οποία είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό και έχουν μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς επίσης και θερμικές κάμερες που είναι τόσο αναγκαίες για τη χρήση τους από το προσωπικό. Έτσι, λοιπόν, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα και μαζί με τις νομοθετημένες εισόδους στο Μαυρομάτι και στην Κακαβιά, όπου θέλαμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τους ελέγχους, πιστεύω ότι θα γίνουμε εξαιρετικά αποτελεσματικοί για την ασφάλεια της χώρας», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Ασφάλεια στις πόλεις

Μία δεύτερη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Ήπειρο είναι η ασφάλεια στις πόλεις, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά και της παραβατικότητας σε σχέση με την ελεύθερη κίνηση των πολιτών.
«Η Ήπειρος αναπτύσσεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του φυσικού της κάλλους και του γεγονότος ότι πλέον έχουμε δύο από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, οι οποίοι διασταυρώνονται και καταλήγουν εδώ στην Ήπειρο. Πρέπει να βελτιώσουμε την ασφάλεια των πόλεών μας, του αστικού ιστού, οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, και μια από τις βασικές μας προτεραιότητες αποτελεί η ελεύθερη πρόσβαση στην πόλη, η άνετη κυκλοφορία μέσα στην πόλη, η κίνηση των πεζών, των μητέρων με τα παιδιά τους , των παιδιών μας που πάνε στα σχολεία, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, όλοι να τυγχάνουν προστασίας. Ο στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, είναι να καταστήσουμε τις πόλεις μας ανθρώπινες. Δε νοείται να καταλαμβάνουμε θέσεις σε πάρκινγκ που είναι προορισμένα για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Δε νοείται να καταλαμβάνουμε τα πεζοδρόμια και να μην μπορεί να προχωρήσει η μητέρα με το παιδί της ή τα παιδιά που πάνε σχολεία. Αυτό είναι προτεραιότητά μας και θα την καταστήσουμε ακόμη μεγαλύτερη σε συνεργασία με τους δήμους», σημείωσε, ενώ έθεσε επίσης ως στόχο και την καταπολέμηση της έστω και μικρής εγκληματικότητας ή παραβατικότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή. «Η δική μας η προσπάθεια είναι η εξιχνίαση των εγκλημάτων, η ασφάλεια της περιοχής, ούτως ώστε να γίνει ακόμη ελκυστικότερη από ότι είναι σήμερα», κατέληξε.


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr