Banner Πανω
 
 
 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, ενωμένοι σε ένα μέτωπο ζωής, για να υπάρξουν όσο γίνεται λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Αυτό σημαίνει, με ψυχραιμία και χωρίς πανικό, να τηρήσουμε με απόλυτη συνέπεια τις οδηγίες των επιστημόνων. 

Μένουμε στο σπίτι αλλά δεν είμαστε μόνοι. Με κοινωνική αλληλεγγύη, φροντίζουμε όλους όσους μπορούμε.  Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι θέμα ατομικής και μόνο ευθύνης η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η ευθύνη είναι και της κυβέρνησης και των θεσμικών φορέων σε όλα τα επίπεδα.

Οι ώρες τούτες είναι ώρες ευθύνης και όχι μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της κρίσης ακολούθησε και ακολουθεί μια στάση θετικής συμβολής , καταθέτοντας τις προτάσεις του σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Όλα τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στη διάθεση της πολιτείας για να συμβάλλουν δημιουργικά στην κατεύθυνση της ορθολογικής αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.

Η κοινωνία στην συντριπτική της πλειοψηφία αναλαμβάνει τις ευθύνες της και οι πολίτες με συνέπεια και κοινωνική ευθύνη ακολουθούν τις αποφάσεις της πολιτείας.

Όμως και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν επιτρέπεται να περνάνε οι ημέρες και στα Νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς και στα νοσοκομεία της περιοχής μας να μην έχουν φθάσει και να είναι σε επάρκεια τα υλικά ατομικής προστασίας των υγειονομικών που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή. Ειδικότερα για τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων προτεραιότητα αποτελεί, η ενίσχυση των ΤΕΠ και των ΜΕΘ και σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να ενισχυθεί το σύστημα. Επιπλέον χρειάζεται άμεσα να υπάρξουν πρωτοβουλίες ενεργού ενσωμάτωσης του δυναμικού της πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Ειδικότερα το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων σε διασύνδεση και με τις ΤΟΜΥ μπορεί, με την απαραίτητη ενίσχυση και την διαμόρφωση των χώρων και των εργαστηρίων, να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. . Επίσης πρέπει να ενισχυθεί η τοπική ομάδα του ΕΟΔΥ για την ιατρική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού πληθυσμού στο camp του Κατσικά και στις υπόλοιπες δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες. Σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας αποτελεί η έναρξη λειτουργίας του εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και την κατάλληλη τεχνογνωσία και προχωρά ήδη στον έλεγχο των test για τον κορονοιό. Η εθελοντική προσφορά, που από όλους μας θεωρείται δεδομένη, δεν είναι δυνατόν να γίνει το προκάλυμμα της κυβέρνησης για να μην προχωρήσει στις ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ υγειονομικού προσωπικού , που είναι η αναγκαία κίνηση για να στηριχθεί το ΕΣΥ .Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η επένδυση σε αυτό μπορεί να είναι την επόμενη μέρα της πανδημίας, πραγματική παρακαταθήκη για την κοινωνία.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι η προστασία των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από σχετικές ανακοινώσεις έχει τονίσει ότι χρειάζεται άμεσα η λήψη μέτρων προστασίας των εργαζόμενων, με σαφείς οδηγίες και οικονομική στήριξη. Τα βασικά σημεία είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει και έχει τις οικονομικές δυνατότητες να καλύψει πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων των επιχειρήσεων που κλείνουν ή έχει καταρρεύσει ο τζίρος τους . Ταυτόχρονα να απαγορευτούν οι απολύσεις και οι μισθοί να καταβάλλονται σε κάθε περίπτωση .Να συμψηφίζονται οι μέρες μη εργασίας με την ετήσια άδεια του εργαζόμενου. Να απαγορευτεί η μετατροπή των σχέσεων εργασίας από πλήρους σε μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Απαιτείται επίσης η λήψη μέτρων που θα εξασφαλίζει οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, καθώς και η επιδότηση των εισφορών των εργαζομένων, και φυσικά η κάλυψη των εποχιακά εργαζομένων και των επισφαλώς απασχολούμενων συμπολιτών μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας , δηλαδή τα άτομα με αναπηρία, τους άνεργους, τους άστεγους, τους  ηλικιωμένους, τους διαβιούντες σε ιδρύματα . Αυτοί είναι που χρειάζονται κατεπείγουσα ενίσχυση γιατί είναι οι αδύναμοι κρίκοι της κοινωνικής αλυσίδας και, αν αυτοί σπάσουν, καταρρέουν όλα τα μέτρα. Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει δωρεάν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο σε όλες τις ευάλωτες ομάδες για όσο κρατάει η κρίση.

 • ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας κατά 50%,

 • αύξηση κατά 50% στα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα και στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ και στο επίδομα για ανασφάλιστους υπερήλικες),

 • λήψη μέτρων για την ομαλή συνέχιση των επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ,

 • 1000 άμεσες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε όλα τα δημόσια προνοιακά ιδρύματα (παιδιών, χρονίως πασχόντων, ΑμεΑ) και 500 μόνιμες θέσεις προσωπικού στα ιδρύματα αυτά,

 • Διάθεση των σχολικών γευμάτων (για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα σχολεία) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε προνοιακά κοινωφελή ιδρύματα και μεγάλους υγειονομικούς οργανισμούς.

Τα προηγούμενα χρόνια η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις θυσίες του λαού μας, κατάφερε να δημιουργήσει ένα οικονομικό “μαξιλάρι” ασφάλειας περίπου 35δις ευρώ. Αυτό το «μαξιλάρι» μπορεί να αποτελέσει τη σανίδα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Πρώτα από όλα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οφείλουμε όμως ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε και τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης εκπονώντας ένα πρόγραμμα παροχής ρευστότητας και ουσιαστικής στήριξης της οικονομίας και ενισχύοντας με την μορφή έκτακτων επιδομάτων όλους εκείνους που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση εξαιτίας των αναγκαίων μέτρων που επέβαλε η υγειονομική κρίση και η αντιμετώπισή της.

Μένουμε σπίτι και τηρούμε όλοι αυστηρά τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού καθώς η μάχη με την πανδημία είναι σε εξέλιξη και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από τον καθένα μας προσωπικά αλλά και από τις συλλογικές αποφάσεις της πολιτείας.

 


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr