Banner Πανω
 
 
 

 

Γεροβασίλη προς ΝΔ: Ο βασιλιάς είναι γυμνός παρά τα επικοινωνιακά ενδύματα και τις κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις

 

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. βουλευτή Άρτας, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στο Γιώργο Παπαδάκη

[29.4.20]
Τα 15 λεπτά διαγγέλματος του Πρωθυπουργού δεν μας όπλισαν ούτε με γνώση ούτε με ασφάλεια για την επόμενη μέρα

Αν μπορούσα να βάλω έναν τίτλο στην επικαιρότητα, θα έλεγα ότι η δύσκολη φάση πέρασε, η δυσκολότερη έρχεται. Χθες είχαμε ένα διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό όπου η συχνότητα της χρήσης της προσωπικής αντωνυμίας «εγώ»  αγγίζει πλέον το όριο του κακόγουστου.  Σε συνδυασμό δε με την απουσία ουσιαστικού περιεχομένου, δε θεωρώ ότι τα 15 λεπτά του διαγγέλματος έπεισαν τους πολίτες να  ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους με αίσθημα ασφάλειας.

Δεν ακούσαμε ποιο ακριβώς είναι το πλέγμα κρατικής παρέμβασης και πρόνοιας που θα γεννήσει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στο πεδίο της οικονομίας ή της υγείας.

Δεν ακούσαμε υπό ποιο υγειονομικό μοντέλο βγαίνουμε από τα σπίτια μας, διότι, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους ειδικούς.  Το πρώτο μοντέλο έλεγε, μένουμε στο σπίτι κυρίως για να μπορέσει να μην κρασάρει το εθνικό σύστημα υγείας, έως ότου ενισχυθεί όσο πρέπει και όσο απαιτείται. Δυστυχώς, αυτή η πρώτη φάση πέρασε και το ΕΣΥ δεν έχει θωρακιστεί. Επιμένει ο κ. Μητσοτάκης στην ιδεοληπτική του μάλλον αντίληψη ότι αυτό δεν χρειάζεται. Η επιδημία όμως είναι εδώ και οι δυσκολίες είναι μπροστά μας και στο υγειονομικό κομμάτι.

Δεν είχαμε επαρκείς εξηγήσεις γιατί ανοίγουν τα σχολεία. Γιατί επέλεξε η κυβέρνηση να περάσει σε ένα τέτοιο στάδιο χωρίς να έχουμε ελέγχους σε ευαίσθητες περιοχές και ομάδες, έλεγχο της επιδημίας με μαζικά τεστ, για τα οποία δεν ακούμε κουβέντα. Θα μπορούσε να πει η κυβέρνηση δεν έχουμε τεστ, δεν γίνεται, θα θέλαμε αλλά δεν μπορούμε. Δεν το λέει ούτε αυτό. Επομένως, νομίζω τελικά ότι ανοίγει η πόρτα για να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις στην οικονομία, αντιληπτό μεν δε νομιμοποιείται δε να γίνεται με αυτό τον τρόπο.

Δεν ακούσαμε λέξη για την οικονομία, οι συμπολίτες μας παραμένουν αστήρικτοι. Χρήματα ακούνε επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, χρήματα δεν βλέπουν.

Έχουμε προτείνει στη κυβέρνηση να ακολουθήσει ένα μοντέλο εμπροσθοβαρούς στήριξης 26 δισ., δηλαδή το 50% της δυνατότητας της χώρας μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της τεράστιας ύφεσης που έρχεται. Δεν το κάνει. 

Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα ανοιχτά όσον αφορά την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, του τουρισμού, της εστίασης κλπ. Τα οποία αρχίζουν να απασχολούν εντονότερα αφότου πέρασε η πρώτη φάση του διμήνου του φόβου και του εγκλεισμού .

Στηρίξαμε τα περιοριστικά μέτρα -  Δεν στηρίζουμε τον περιορισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του διαλόγου - Δε νομιμοποιούμε τις μεθοδεύσεις ΝΔ

Στηρίξαμε τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν με τις υποδείξεις των επιστημόνων από τη πρώτη μέρα. Και βεβαίως συναινέσαμε και στα μέτρα περιορισμού στο ελληνικό κοινοβούλιο,  μέτρα τα οποία -ας μην το ξεχνάμε- περιορίζουν και τη δημοκρατική κοινοβουλευτική αντιπαράθεση.

Όμως, η αρχική μας συμφωνία για τη λειτουργία της Βουλής δεν καλύπτει τις μεθοδεύσεις της ΝΔ  να εισάγει σημαντικά νομοσχέδια υπό συνθήκες περιορισμένης λειτουργίας του κοινοβουλίου και να επιχειρεί να περνά ρουσφετολογικές ΠΝΠ. Είμαστε αντίθετοι/ες στο γεγονός ότι η συζήτηση σήμερα για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο γίνεται χωρίς εκτεταμένο διάλογο. Είμαστε αντίθετοι στο γεγονός ότι η ΝΔ επιχειρεί να  το περάσει εν κρυπτώ  Δεν στηρίζουμε επιλογές που πλήττουν τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική διαδικασία και που δεν είναι αναγκαίες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αυξήσει τις κλίνες και να στελεχώσει τις ΜΕΘ - Η ΝΔ πείσθηκε εξ ανάγκης να αυξήσει τις ΜΕΘ

Σχετικά με τις ΜΕΘ, στις οποίες γίνεται αναφορά ως ένα ακόμη επίτευγμα της Κυβέρνησης, υπάρχει μία σημαντική διαφορά πέραν των αριθμών. Εκείνη της επιλογής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  και αυτή της ανάγκης της κυβέρνησης ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 450 και παρέδωσε 560 κλίνες στελεχωμένες με οργανικές προσλήψεις προσωπικού, σε δύσκολους καιρούς.

Η ΝΔ, από την άλλη, αναγκάστηκε λόγω πανδημίας να αυξήσει τις ΜΕΘ, καλύπτοντας τα κενά με συμβασιούχους. Σημειωτέον ότι η προσαύξηση που έγινε δεν είναι νέες κλίνες που έχουν μπει στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά, υπό την εποπτεία του κράτους, είναι μια συνεργασία από κλίνες του στρατιωτικού και ιδιωτικού τομέα. Ενώ η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για το διπλασιασμό νοσηλίων εξακολουθεί να αποτελεί μελανό σημείο της πολιτικής της ΝΔ.

Αναφορικά δε με τις περίφημες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Καραγκούνης στη συζήτηση, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν έχουν προσληφθεί κι όσοι έχουν αποτελούν επικουρικό προσωπικό. Υπογράμμισε τέλος ότι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σημαίνει, μεταξύ άλλων,στήριξη με ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο, με μόνιμες θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Όπως σημαίνει επίσης και επαρκή και  μόνιμα πλέον μέτρα ασφάλειας και προστασίας από εδώ και πέρα.


 

 

 

 

Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr