Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με επαγγελματίες της εστίασης

 

Τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες από τον κλάδο της εστίασης στα Ιωάννινα πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την αλληλοενημέρωση, την καταγραφή των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση των επερχόμενων οικονομικών δυσκολιών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, η βουλευτής Μαγνησίας και αναπλ. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο συντονιστής της ΝΕ Ιωαννίνων του κόμματος Άρης Σπέγγος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ-Μπαρ, Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Παμβώτις» Χρήστος Τάτσης και τα μέλη Πέτρος Παλάσχας και Γιάννης Ρίζος.

Η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως «η κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται ώστε να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, να καθορίσει το κόστος εφαρμογής των κανόνων και να προχωρήσει σε οικονομικές ενισχύσεις ώστε να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και υγειονομικές αστοχίες».

Στο ίδιο πλαίσιο, η αναπλ. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η έξοδος από το μνημόνια παρέχει σήμερα τη δυνατότητα να δοθούν χρήματα στην οικονομία». Ανέφερε επίσης πως «υπάρχει αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν άμεσα τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τα προγράμματα στήριξης των θέσεων εργασίας, με πλήρη διαφάνεια και στόχευση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι η ώρα, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να πάρουν πίσω ένα μεγάλο μέρος από το μαξιλάρι ασφαλείας, που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια με τις δικές τους εισφορές».

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρθηκε σε παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και στους τρόπους που αντιμετώπισαν διάφορα θέματα λειτουργίας και στήριξης επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά των επαγγελματιών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στον κίνδυνο αφανισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στην ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προστασίας και ενίσχυσης. Συμφώνησε επίσης πως πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Υπογράμμισε ακόμα πως στήριξη πρέπει να δοθεί και από τους Δήμους της χώρας, διευκολύνοντας τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων (πχ: μείωση δημοτικών τελών, λελογισμένη αύξηση του χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων).

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του σωματείου Καφέ-Μπαρ, Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Παμβώτις» τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς, τον πρωτογενή τομέα, τον τουριστικό κλάδο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς του κράτους, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα διατήρησης του κύκλου εργασιών τους, καθώς και των θέσεων εργασίας, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο πολλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι Πέτρος Παλάσχας και Γιάννης Ρίζος, μέλη του Σωματείου, εστίασαν σε επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η ανισότητες στην επιδότησή τους, με βάση τον αριθμό των εργαζομένων τους.


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου