Banner Πανω
 
 
 

Γεροβασίλη: Στις 17/11/20 προστατεύσαμε την υγεία και τη δημοκρατία.  Η Δεξιά προέβη σε επίδειξη ισχύος. Καθείς εφ ώ ετάχθη.

 

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Άρτας, στο KONTRA και στο Γιώργο Μελιγγώνη στις 17.11.

 

Η κυβέρνηση προέβη σε επίδειξη ισχύος. Εμείς προστατεύσαμε τη Δημοκρατία. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, ευτυχώς για τη Δημοκρατία.

Σήμερα προστατεύσαμε τη Δημοκρατία. Αντιδράσαμε σε μια απόφαση υπουργού που εκτελέστηκε με την υπογραφή αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα και είναι εμπνεύσεως -δυστυχώς- άλλων ιστορικών περιόδων της χώρας, τις οποίες θα θέλαμε να σβήσουμε από τη μνήμη.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση ότι η απαγόρευση της συνάθροισης άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια για τέσσερις μέρες, δεν είχε καμία έννοια να προφυλάξει την υγεία των πολιτών, διότι είναι υγειονομικά ανεξήγητη - απεδείχθη και σήμερα με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης - αλλά είχε μόνο στόχο την επίδειξη ισχύος και κατάχρηση εξουσίας. Δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να  περάσει τέτοιες αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης της χώρας και μάλιστα σε μια επέτειο ιστορική στη μνήμη της Δημοκρατίας,  με αιτήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία -και σήμερα και Δημοκρατία.

Συμβολικές και υγειονομικώς ασφαλείς εκδηλώσεις από τη μία και ξέσπασμα αστυνομικής βίας από την άλλη.

Γι’ αυτό, και βεβαίως σεβόμενοι απολύτως τις υγειονομικές συνθήκες, την υγειονομική τραγωδία την οποία βιώνουν σήμερα πολλά ελληνικά σπίτια, την ανασφάλεια των πολιτών, τον φόβο που επικρατεί, αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε σε πορεία και ούτε φυσικά κάναμε αντίστοιχο κάλεσμα. Κάναμε μια συμβολική εκδήλωση, τηρώντας όλα τα μέτρα, το είδατε και στις εικόνες και τα βίντεο. Κάτι το οποίο ήταν απόλυτο δικαίωμά μας. Σήμερα ηττήθηκε η λογική της κυβέρνησης,  εξού και στη συνέχεια, από το μεσημέρι και μετά, έχουμε ένα ξέσπασμα της αστυνομικής βίας, με άνωθεν εντολή προφανώς.

Η κυβέρνηση ΝΔ 7 μήνες τώρα κυβερνά εν αδρανεία με το δάχτυλο στραμμένο στους πολίτες.

Η κυβέρνηση, αντί να αναλάβει την ευθύνη της όλο αυτό το διάστημα για την αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής, της οικονομικής και της εθνικής κρίσης, προσπαθεί να στρέψει την ατζέντα, να ενοχοποιήσει τους πολίτες. Τους δείχνει με το δάχτυλο και σήμερα βρήκε και την ευκαιρία να προσπαθήσει να εκδικηθεί. Μόνο που αυτό φέρνει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που φαντάζεται μια σκληρά ιδεοληπτική κυβέρνηση.

Δεν μπορούν να παίζουν με τη λογική και να υποτιμούν τους Έλληνες πολίτες. Οι πολίτες έχουν την ανάγκη να αισθανθούν ότι υπάρχουν κανόνες και ότι προστατεύονται εν μέσω υγειονομικής κρίσης.  Εάν η κυβέρνηση με την ταχύτητα που προσλαμβάνει αστυνομικούς -χρειαζόταν, δεν λέω- προσελάμβανε υγειονομικούς και γιατρούς τους επτά μήνες απραξίας και εγκληματικής ανευθυνότητας δεν θα είχαμε αυτή τη τραγική κατάσταση σήμερα στα νοσοκομεία και στις ελληνικές οικογένειες. Αντί να συναισθανθεί αυτό, κάνει επίδειξη αυταρχισμού. Δεν λύνονται έτσι τα ζητήματα. Είμαστε απέναντι σε μια σκληρά νεοφιλελεύθερη αντίληψη για μια αυταρχική διακυβέρνηση στη χώρα.  Θα προστατέψουμε τη Δημοκρατία στο όνομα της υγειονομικής κρίσης που οι πολίτες είναι για μήνες κλεισμένοι στα σπίτια, θυμάστε το α’ κύμα  και πόσο οι πολίτες ακολούθησαν τις οδηγίες. Και σήμερα ακολουθούν τις οδηγίες. Δεν φταίνε οι πολίτες, δεν φταίνε τα παιδιά που πήγαν σχολείο. Δεν φταίνε οι πολίτες, οι «εξαρτημένοι από τον μισθό» κατά τον κ. Μητσοτάκη, που έπρεπε να πάρουν τα ΜΜΜ, στα οποία συνωστίζονταν σαν σαρδέλες.

Αυτές είναι οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγική κατάσταση που φτάσαμε και τίποτα δεν μπορεί να μετατοπίσει την ατζέντα από αυτό, ούτε η επίδειξη δύναμης, ούτε η καταστολή.

7 μήνες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πλάτη με παρεμβάσεις και συναίνεση όπου χρειάζεται. Ποτέ όμως με τη σιωπή και την αδράνεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει βάλει και εξακολουθεί να βάζει πλάτη στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με τις προτάσεις του, με τις παρεμβάσεις του, με τη συναίνεση. Ποτέ όμως με τη σιωπή και την αδράνεια. Και όπως όλοι διαπιστώνουμε, χρειάζεται ολοένα και συχνότερα να είμαστε σε δημοκρατική εγρήγορση.

 
 
 

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...