Banner Πανω
 
 
 

Ό. Γεροβασίλη: Η κυβερνητική σοβαρότητα εξαντλείται στις δηλώσεις Μητσοτάκη για τέλος της πανδημίας στις 15 Μαΐου!

 

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στo Mega και στους  Ι. Χασαπόπουλο και Α. Βούλγαρη

Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που κυβερνάται μόνο με  λοκντάουν

Πάνω από χρόνο από την έναρξη της πανδημίας διανύουμε το τρίτο και ισχυρότερο κύμα της, μετά από το μεγαλυτερο, σκληρότερο και πλέον αποτυχημένο λοκντάουν στην Ευρώπη, και είμαστε ακόμη στο μέσο ενός μεγάλου προβλήματος αναφορικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η επιλογή της κυβέρνησης από τη μια να δημιουργεί προσδοκίες και από την άλλη να ανοιγοκλείνει ένα διακόπτη λοκντάουν, αρνούμενη πεισματικά να λάβει ουσιαστικά μέτρα αναγνωρίζοντας τον ρυθμιστικό της ρόλο είναι καταστροφική. Το θέμα δεν είναι να ανοιγοκλείνει διακόπτες αλλά να είναι σε θέση να ρυθμίζει το πώς και το γιατί το κάνει. Το θέμα δηλαδή είναι η ύπαρξη σχεδίου και όχι η υποκατάστασή του από το λοκντάουν.

 

Η σοβαρότητα αυτής της κυβέρνησης εξαντλείται στις δηλώσεις Μητσοτάκη για τέλος της πανδημίας στις 15 Μαΐου!

Από τη μία λοιπόν έχουμε την ανεπαρκή διαχείριση και από την άλλη παρακολουθούμε διάφορους υπουργούς να βγαίνουν και να υπόσχονται καλλιεργώντας προσδοκίες στον κόσμο με αποκορύφωμα την χθεσινή δήλωση Μητσοτάκη  ότι η πανδημία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελειώνει και περί τα μέσα Μαΐου επιστρέφουμε στην κανονικότητα.  Δεν  είναι σοβαρά πράγματα αυτά, ούτε η πανδημία τελειώνει ούτε η 15η Μαΐου είναι η ημερομηνία του τέλους της.

Το αίσθημα ανασφάλειας και κόπωσης γεννά την ανάγκη εκτόνωσης – Η εστίαση έπρεπε να έχει ήδη ανοίξει συντεταγμένα και ελεγχόμενα

Όλα αυτά δημιουργούν στους πολίτες αμφιβολίες και ανασφάλεια που επιτείνεται όπου μαζί με την κόπωση -που προέρχεται από την μακρόσυρτη κακοδιαχείριση της υγειονομικής κρίσης-  γεννούν την ανάγκη εκτόνωσης. Εξου και οι συναθροίσεις που παρατηρούνται.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ανθρώπων να βγουν πια, εφόσον, σύμφωνα και με την επιστημονική κοινότητα, τόσο μεγάλα (πόσο μάλλον αν είναι και μη αποτελεσματικά όπως το δικό μας) λοκντάουν είναι αδύνατον να υποστηριχτούν από τους πολίτες. Αυτό δεν γίνεται να το γνωρίζουν όλοι πλην της κυβέρνησης!

Προσωπικά, είμαι υπέρ ενός συντεταγμένου, ρυθμισμένου και ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός όχι μόνον στους δημόσιους χώρους αλλά και εντός των σπιτιών. Ως εκ τούτου η εστίαση, υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, και για υγειονομικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους έπρεπε να έχει ήδη άνοίξει.

Πειστική λύση για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους μπορεί να δώσει μόνο η κυβέρνηση με ουσιαστικά μέτρα. Κανείς άλλος.

Η αστυνομία όταν επιχειρεί και δη μέσα σε ένα πλήθος ανθρώπων που διασκεδάζουν είναι επικίνδυνο. Η αστυνομία το γνωρίζει αυτό. Η λύση είναι να υπάρξουν τα μέτρα και οι ρυθμίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης τα οποία πείθουν τους πολίτες και τους αποτρέπουν από το να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις. Από την άλλη γνωρίζουμε ότι όλα αυτά διοργανώνονται από κάποιους οι οποίοι παραπλανούν τους νέους ανθρώπους με στόχο το κέρδος αδιαφορώντας για το υγειονομικό κόστος. 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...