Συμμετοχή του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Άρτας κ. Γ. Στύλιου στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum) συμμετείχε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιώργος Στύλιος. Στο φόρουμ, το οποίο αποτελεί εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας, συμμετείχαν φέτος συνολικά πάνω από 1000 ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς Πρωθυπουργοί πολλών ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πάνελ, στο οποίο έλαβε μέρος ο κ. Υφυπουργός, αφορούσε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα τόσο μεγάλο άλμα που πέτυχε η Ευρώπη σε οικονομικό επίπεδο, που όταν είχε ξεκινήσει η σχετική συζήτηση τον περασμένο Μάρτιο, πολλοί δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0, είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία, που συνέταξε η Επιτροπή υπό τον Νομπελίστα Καθηγητή Χρ. Πισσαρίδη. Αποτελεί ένα σύγχρονο σχέδιο Μάρσαλ, έναν πολύ καλά μελετημένο οδικό χάρτη 170 έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, το οποίο είναι σε πλήρη συμφωνία με τις Ειδικές ανά Χώρα Συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Ελλάδα 2.0, επισήμανε ο κ. Στύλιος, θέτει στέρεες βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην μετα-COVID εποχή, καθώς προβλέπει τη δημιουργία 180.000 – 200.000 νέων μόνιμων θέσεων εργασίας μέχρι το 2026 καθώς και αύξηση στο ύψος του πραγματικού ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόκειται, ανέφερε ο κ. Στύλιος, για ένα ιδιαίτερα μεγάλο στοίχημα, μια πρόκληση, που δεν είναι μόνο τεχνική αλλά και πολιτική. Από τα περίπου 57 δις. ευρώ, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Η ορθή χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας μας. Ο κ. Στύλιος επισήμανε ότι βαίνουμε με γοργούς ρυθμούς στην εποχή που το κράτος θα εξυπηρετεί πραγματικά τον πολίτη. Ανέφερε ότι επιστέγασμα σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου (gov.gr) στην οποία σήμερα έχουν ενσωματωθεί πάνω από 1150 υπηρεσίες.

Ο κ. Υφυπουργός μίλησε στη συνέχεια για τα έργα που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και συνεισφέρουν ουσιαστικά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την ψηφιακή μετάβαση του κτηματολογίου και τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται σταδιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr). Στο πάνελ, το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος του CNN Greece, κος Δημήτρης Μαλλάς συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κος Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP και ο κος Νίκος Χριστοδούλου, Επικεφαλής Partner του Consulting της Deloitte


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  19.00μμ--23.00μμ

''Προσεχώς''

 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας