Banner Πανω
 
 
 

Ό. Γεροβασίλη: Κυβέρνηση σε διακοπές: Τα σχολεία ανοίγουν με ατομική ευθύνη των μαθητών και η ακρίβεια λύνεται με αυτορρύθμιση της αγοράς.  

 

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον Ρ/Σ Alpha και στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο

 

Η κυβερνηση με σταυρωμένα χέρια ανοίγει τα σχολεία με… ευθύνη των μαθητών!

 

Σήμερα πλέον η επιστημονική κοινότητα που γνωρίζει δεδομένα αλλά και η κοινωνία που έχει έρθει κοντά στη νέα πραγματικότητα αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση παίρνει μέτρα αντικρουόμενα και διασπείρει την ανασφάλεια και αμφιβολίες. Αποτέλεσμα είναι μετά απ’ όλα αυτά ενώ διαθέτουμε το τεράστιο επίτευγμα της επιστήμης, να μην έχει εμβολιαστεί ούτε το 60 % του πληθυσμού! Βεβαίως εκτός όλων των άλλων παλινωδιών και σφαλμάτων διαχείρισης (όπως η  περίπτωση του Astra Zeneca την άνοιξη)  έχουμε και έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει κηρύξει δύο φορές το τέλος της πανδημίας!  

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων. Όμως τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν! Βεβαίως και ο εμβολιασμός είναι το ένα μέτρο, το άλλο όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η αποστασιοποίηση. Είναι δυνατόν να ανοίγουν πάλι τα σχολεία χωρίς να έχουν αραιώσει οι μαθητές στην τάξη, που είναι το πιο απλό και απόλυτα στοιχειώδες; Επαφίεται τελικά η έκβαση της μετάδοσης στην ατομική ευθύνη των μαθητών; Και μήπως συμπεριλαμβάνονται στους υπεύθυνους και τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών που αντικειμενικά δυσκολεύονται να κρατήσουν αποστάσεις; Και από πάνω έχουμε και τον παραλογισμό ότι τα πολυπληθή τμήματα κλείνουν όταν μολυνθεί το 51% των μαθητών;  

Βεβαίως και είμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων. Βεβαίως δε μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον η τηλεκπαίδευση με ό,τι συνεπάγεται για την παιδεία των παιδιών και την ψυχολογική τους ισορροπία. Όμως στ' αλήθεια, μπορεί η ευθύνη των μαθητών να υποκαταστήσει την έλλειψη κυβερνητικής ευθύνης;

Η κυβέρνηση υπήρξε ανίκανη να πείσει τους πολίτες. Εξου και καταλήγει στην τιμωρία.

 

Αναφορικά με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι οι κοινωνίες και οι κοινότητες χρειάζονται στοχευμένες δράσεις και προσπάθεια πειθούς. Αυτό λειτουργεί παιδαγωγικά, Εκεί αποκτάται η εμπιστοσύνη και η συναίνεση όχι στην τιμωρία. Αυτό θα επιτρέψει στην κοινωνία να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά σε όλους τους τομείς.  

Θα αναφερθώ  σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα -όχι εκείνο των νοσοκομείων τα οποία έτσι κι αλλιώς έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου με μειωμένο προσωπικό. Σήμερα ο κ. Καββαθάς (πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ) έλεγε ότι με τα νέα μέτρα περίπου 2.5 εκ πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της εστίασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική δυσκολία στην οποία θα περιέλθουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις και φυσικά, την ανεργία.  

Ανατιμήσεις: Ο φανατικός νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα και τους πολίτες.

 

Σχετικά με το κύμα ανατιμήσεων  το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι: «Από το Μάιο εφιστούμε με μεγάλη αγωνία την προσοχή στην κυβέρνηση για την ανάγκη ελαχιστοποίησης των συνεπειών της αύξησης των τιμών. Όμως ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε! Τότε κώφευε και σήμερα παρατηρούμε το φαινόμενο υπουργών να «παρακολουθούν με αγωνία» τις εξελίξεις μίας αγοράς που «αυτορυθμίζεται».

Δουλειά  ενός δομημένου κράτους  και της πολιτικής ηγεσίας είναι να μεριμνά, και να λαμβάνει τα ενδεικνυόμενα μέτρα, να μην εμποδίζει μεν αλλά να επιβάλει κανόνες, δε. Όχι να "παρακολουθεί  με αγωνία"! Εδώ οι αρμόδιοι υπουργοί αρκούνται στο να εκφράζουν συναισθήματα ευαίσθητης νεοφιλελεύθερης ψυχής που ελπίζει στον από μηχανής θεο της αγοράς!  Εν προκειμένω, στην τρέχουσα κρίση ενέργειας που υπάρχει, θα έπρεπε και η αρχή ανταγωνισμού και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα έπρεπε ήδη να έχουν φροντίσει να ελέγξουν το πρόβλημα.

Δε μπορεί να ρυθμίζεται μόνη της η αγορά, δε γίνεται να δρουν ανεξέλεγκτα τα καρτελ, δεν γίνεται να έχουμε σε βασικά προϊόντα υψηλότερες τιμές από πολύ πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες!  Το αποτέλεσμα αυτής της ιδεολογικά βαμμένης και δογματικής στάσης της κυβέρνησης είναι ότι  η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη τιμή της ενέργειας στην Ευρώπη και αναμένει ταυτόχρονα την μεγαλύτερη περαιτέρω αύξησή της!»


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...