Banner Πανω
 
 
 

Σημεία ομιλίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στύλιου στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS»

 

Προς την κατεύθυνση της Ανάπτυξης βρίσκεται η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Η μελλοντική ΚΑΠ μπορεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην στήριξη και καθοδήγηση του αγρότη.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Στύλιος κατά την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας «SERRES AGRIBUSINESS», υπογραμμίζοντας ότι η νέα ΚΑΠ προάγει τη δημιουργία ενός έξυπνου, ανθεκτικού και διαφοροποιημένου γεωργικού τομέα, ενισχύει τη φροντίδα για το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα, στηρίζοντας παράλληλα τον κοινωνικοοικονομικό ιστό των αγροτικών περιοχών.

Όπως είπε ο κ. Στύλιος, αυτό που περιμένουμε για το άμεσο μέλλον είναι αποτελεσματικές συνέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη χάραξη της νέας ΚΑΠ, η οποία θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη στήριξη και καθοδήγηση του αγρότη. Παράλληλα, σε εθνικό επίπεδο, «επιχειρούμε ήδη και υλοποιούμε παρεμβάσεις, μαζί με συναρμόδια Υπουργεία, στο πλαίσιο μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής για την ύπαιθρο».

Στην ομιλία του, ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτός από τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφορικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, και στο ζήτημα της Κλιματικής Κρίσης. Τόνισε πως ο ρόλος της γεωργίας, είναι καθοριστικός και στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία είναι το κλειδί για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω αυτής, εξασφαλίζεται βιώσιμη εκμετάλλευση των εδαφών και του νερού, παραγωγή υγιεινών και οικονομικά προσιτών τροφίμων και αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος απώλειας της βιοποικιλότητας.

«Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη μιας αειφόρου και παραγωγικής γεωργίας, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας και της ποσότητας των γεωργικών προϊόντων. Η ανάπτυξη αυτή προϋποθέτει επενδύσεις σε: νέες τεχνολογίες, έρευνα και ανάπτυξη πιο φιλικών, προς το περιβάλλον, μεθόδων παραγωγής οι οποίες καταστούν δυνατή τη διατήρηση μιας βιώσιμης και παράλληλα ανταγωνιστικής γεωργικής παραγωγής η οποία αποδίδει οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη», τόνισε ο Υφυπουργός.

Παρόντες, στο συνέδριο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή και Τάσος Χατζηβασιλείου, η ΓΓ ΥΠΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάσης Μαλλιαράς, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρος Μάμαλης, στελέχη του ΥΠΑΑΤ, της Τράπεζας Πειραιώς, εκπρόσωποι Φορέων και πολλοί παραγωγοί.


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...