Banner Πανω
 
 
 

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην υπαίθρια έκθεση «40 χρόνια σε 40 λέξεις»… και ένα γραμματόσημο» που διοργάνωσε το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Την έκθεση με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αναπτύσσεται στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, περιηγήθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και παρουσιάζει σημαντικούς σταθμούς από την πορεία της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μέσα από 40 γραμματόσημα που απεικονίζουν και περιγράφουν ισάριθμα γεγονότα ορόσημα με 40 λέξεις.

Μετά την περιήγηση, ο κ. Τασούλας δήλωσε: «Η Ελλάδα το 1981 εντάχθηκε σε ένα μηχανισμό στο δυτικό κόσμο, εκεί που ήταν ο πολιτιστικός, ο πολιτικός, ο αμυντικός, ο θεσμικός της προορισμός και η θέση της. Μέσα σε αυτόν το δημοκρατικό χώρο, μέσα σ’ αυτή τη δημιουργική αρένα, η Ελλάδα αναμετρήθηκε με τις δυνατότητές της και πέτυχε πάρα πολλά. Προφανώς τα 40 χρόνια συνοδεύτηκαν κι από αστοχίες, συνοδεύτηκαν από οπισθοχωρήσεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Και σήμερα που γιορτάζουμε αυτά τα 40 χρόνια, δηλώνουμε και νιώθουμε ότι είμαστε έτοιμοι και για τα επόμενα χρόνια, για τις επόμενες δεκαετίες, να αναμετρηθούμε με τις δυνατότητές μας, να χαράξουμε το μέλλον μας, να αντιμετωπίσουμε και να αντικρύσουμε την προοπτική μας και να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα σ’ αυτόν τον πολιτισμένο, δημιουργικό χώρο, να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα πολύ πιο καλή, πολύ πιο παραγωγική, πολύ πιο ανεπτυγμένη και πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και έτσι αντικρύζουμε και χαράσσουμε το μέλλον μας».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης στη συνέχεια σημείωσε: «Τα 40 χρόνια που πέρασαν από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση, δεν ήταν χρόνια ανέμελα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη. Όμως μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις και η ευρωπαϊκή Ελλάδα δυνάμωσε αλλά και η Ευρώπη απέκτησε σάρκα και οστά απέναντι σε προκλήσεις που δεν είχε φανταστεί ότι θα αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Για μας,  που περάσαμε κρίσεις και παλέψαμε για την παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρέος είναι να μην αφήσουμε τις θυσίες να πάνε χαμένες, να δυναμώσουμε το ρόλο της Ελλάδας μέσα στην κοινή μας οικογένεια. Η υπενθύμιση αυτής της διαδρομής αποτελεί για μας παρακαταθήκη για το μέλλον, ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση στους στόχους και πάνω απ’ όλα πνεύμα συνεργατικότητας με τις άλλες χώρες, με τους άλλους πολίτες της Ε.Ε., με όλους τους θεσμικούς φορείς του κοινού μας οικοδομήματος, ώστε η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί και να αποκτά τα ωφελήματα που πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε: «Η ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ ήταν μια σωστή επιλογή και πρέπει να πιστωθεί στον τότε Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Προέρχομαι από εκείνο το τμήμα της Αριστεράς, το οποίο ήταν εξ αρχής υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Η συμπλήρωση όμως 40 χρόνων και η σημερινή θέση της Ελλάδας μέσα στην Ε.Ε., που είναι μία από τις φτωχότερες πια χώρες στην Ε.Ε. και με την πιο ψηλή ανεργία, μας θέτει μπροστά στις νέες προκλήσεις. Χρειαζόμαστε αλλαγές στην Ελλάδα, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η θέση της μέσα σε μια Ευρώπη που παραμένει στίβος συνύπαρξης εξαιρετικά ανταγωνιστικών συμφερόντων. Με καλύτερη διοίκηση, χωρίς πελατειακό κράτος και διαφθορά, πιο προηγμένη οικονομία, πιο ανοιχτή στις προκλήσεις του μέλλοντος. Και ταυτόχρονα, ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με μεγάλες πλειοψηφίες, υποστηρίζουμε ότι και η ίδια η Ευρώπη πρέπει να επιταχύνει την πολιτική της ενοποίησης έτσι ώστε να γίνει πιο ανεπτυγμένη, πιο ισχυρή πολιτικά, πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική και πιο ικανή να αντιμετωπίσει τις δύο μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω, μειώνοντας τις μεγάλες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες».


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...