Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας  του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ραδιόφωνο του ALPHA και στον Τ. Χατζή

 30.5.23

 

Θα αναμετρηθούμε  προγραμματικά με τη Δεξιά

-Έχουμε αναγνωρίσει ότι δεν επικοινωνήσαμε όσο και όπως έπρεπε  το πρόγραμμά μας. Αυτή λοιπόν τη συζήτηση που αφορά το αύριο στη χώρα, σκοπεύουμε να την κάνουμε τώρα.

-Κάναμε εις βάθος αυτοκριτική, εντοπίσαμε λάθη στρατηγικά και τακτικής  και αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Δεν τις μοιράζουμε ούτε στο λαό, ούτε προφανώς στους δημοσιογράφους, παρά το γεγονός ότι η μιντιακή υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη.

--Παράλληλα, ανασυνταχτήκαμε οργανωτικά και ανανεώθηκε ο εκλογικός μηχανισμός  με νέα Εκλογική Επιτροπή με στελέχη από το pool των υποψηφίων και του think tank τα οποία συνδυάζουν τεχνοκρατική επάρκεια, εξειδίκευση, πολιτική εμπειρία αλλά και την φρεσκάδα.

--Εν ολίγοις, με νέο βηματισμό και το κυβερνητικό μας πρόγραμμα που απαντά με συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, ξεκινάμε να δώσουμε το μήνυμά μας άμεσα, θετικά και ουσιαστικά. Σήμερα είναι μία νέα μέρα και νέα προεκλογική περίοδος με κενή κάλπη και μοναδικό επίδικο το μέλλον της χώρας και τη ζωή  των ελλήνων πολιτών.

Τα καμπανάκια είναι πολλά για την επόμενη μέρα. Δίνουμε τη μάχη για άμεση αλλαγή συσχετισμών τώρα

Θα παλέψουμε την αλλαγή συσχετισμών τώρα, άμεσα γιατί τα καμπανάκια είναι πολλά.  Έχουν ήδη έρθει τα μηνύματα της Κομισιόν, ήδη ενεργοποιείται ο μηχανισμός επαγρύπνησης για το χρέος της χώρας, ήδη αυξήθηκαν οι εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών κατά 14%, ήδη αναγγέλθηκε η είσπραξη απαιτήσεων για χρέη στον ΕΦΚΑ κοντά στα 45 δις ή πως από 1η Ιουνίου  όσοι δε ρυθμίσουν οφειλές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η χώρα πέρασε μνημόνια, πανδημία, υπάρχουν άνθρωποι που έμειναν πίσω επειδή δεν μπόρεσαν. Εμείς παραλάβαμε χρεοκοπημένα ταμεία και δώσαμε κατευθείαν περίθαλψη σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους ανασφάλιστους. Σε αυτά θα γυρίσουμε πάλι;

Δεν θα επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να αφήσει τους πολίτες ανασφάλιστους, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε πολίτη στη δημόσια υγεία

--Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  έχει πρόγραμμα να εξασφαλίσει για όλους ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές θα τον πετάμε έξω από τα νοσοκομεία; Δεν μιλάμε για τους κακοπληρωτές εδώ, μιλάμε για τους μικρομαγαζάτορες π.χ.  που έχουν ιδιωτικό χρέος. Το χρέος αυτό αυξήθηκε κατά 45 δις και το δημόσιο χρέος 50 δις.

--Δεν ισχυριζόμαστε ότι ο λαός έχει παραπλανηθεί, ισχυριζόμαστε όμως ότι  δεν αναδείξαμε εγκαίρως όσα έρχονται, δεν προβάλαμε τις λύσεις μας, τις προτάσεις μας. Η ΝΔ έχει τυπώσει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα χωρίς κανένα νούμερο μέσα. Μια ανάπτυξη θα έρθει που θα τα λύσει όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  έχει συγκεκριμένα νούμερα, η επίπτωση του προγράμματός του είναι 5,5 δις το χρόνο.

--Λόγου χάρη, για τη δημόσια υγεία ο ΣΥΡΙΖΑ λέει νέο μισθολόγιο για τους υγειονομικούς και σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο δαπανών. Τα νοσοκομεία τα πήραμε σε δραματική οικονομική κατάσταση και τα παραδώσαμε με αποθεματικό. Και αυτό ήταν το έργο μας για τη χώρα συνολικά. Τη νοικοκυρέψαμε, τη στήσαμε στα πόδια της, σε τροχιά ανάπτυξης με ταμεία γεμάτα.  

--Ματαίως  λοιπόν αναζητούνται ευθύνες στην Αριστερά και στην τετραετή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για περίπου όλα τα δεινά της χώρας από τη Μεταπολίτευση. Οι ευθύνες της χρεοκοπίας και της διάλυσης της χώρας έχουν κομματικό ονοματεπώνυμο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου