Επετειακές αναφορές στην Ολομέλεια της Βουλής για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των  Ελλήνων της Μικράς Ασίας και την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε σήμερα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με ειδική επετειακή αναφορά κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας και με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Όπως επεσήμανε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, «η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφασή της, της 24ης Σεπτεμβρίου 1998, καθιέρωσε την 14η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος. Σήμερα τιμούμε αυτή την ημέρα. Σήμερα τιμούμε τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, η ιστορική διαδρομή του οποίου τερματίστηκε βίαια και δραματικά σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια μετά την αρχική τους μετακίνηση στην ιωνική γη». Όπως τόνισε, «αποτίνουμε διαχρονικά φόρο τιμής και σε όσους έχασαν τη ζωή τους. Τιμούμε και όσους επέζησαν από τα τραγικά γεγονότα και κατάφεραν να φτάσουν ως πρόσφυγες, μεταλαμπαδεύοντας στη μητέρα πατρίδα την ιστορική, πολιτική και πολιτιστική τους παράδοση».

Ακολούθησε επετειακή αναφορά για τη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, η οποία εορτάζεται αύριο, 15 Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη Ημέρα αναγνωρίστηκε επίσημα το 2007 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και καθιερώθηκε στη χώρα μας από το 2008 με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, υπογράμμισε πως «για την Ελλάδα η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί έναν απλό εορτασμό. Η πατρίδα μας, κοιτίδα και λίκνο της Δημοκρατίας, καλείται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα να υπενθυμίσει σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας κάτι το οποίο θεωρείται μεν αυτονόητο, αλλά χρειάζεται πάντοτε την προσοχή και την προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως για να διαφυλάσσεται και να προασπίζεται ανά πάσα στιγμή». Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε πως «η Δημοκρατία, στιβαρά θεμελιωμένη στη σύγχρονη Ελλάδα, αποδεικνύει στο πέρασμα του χρόνου ότι διαθέτει την αναγκαία προσαρμοστικότητα στην εξέλιξη της κοινωνίας, χωρίς ωστόσο να διακυβεύεται η ίδια της η ύπαρξη» συμπληρώνοντας πως «η Δημοκρατία μας έχει παράλληλα αναπτύξει τους απαραίτητους μηχανισμούς για να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πρόκληση που θα μπορούσε υπό οποιαδήποτε μορφή να τη θέσει εν αμφιβόλω».


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου