Όλγα Γεροβασίλη:  Η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές εξέφρασε αγωνία και ελπίδα για μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Έχουμε την ευθύνη να αναγνώσουμε αυτό το ισχυρό μήνυμα.

 

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη,  Δ΄ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον REAL FM και στο Ν. Χατζηνικολάου

26.9.23

Η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές εξέφρασε αγωνία και ελπίδα για μια ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση. Έχουμε την ευθύνη να αναγνώσουμε αυτό το ισχυρό μήνυμα.

Πολύ ισχυρό, χαρακτήρισε το μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών η Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη:  «150.000 άνθρωποι συμμετείχαν ένθερμα στην εκλογή προέδρου. Μετά από μία διπλή ήττα και την αποχώρηση Τσίπρα  -και τα δύο σοκαριστικά γεγονότα- η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μας λέει: δίνουμε ώθηση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση. Έχουμε την ευθύνη να αναγνώσουμε το μήνυμα αυτό, το οποίο απευθυνόταν όχι μόνο προς εμάς αλλά προς όλο το πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες είναι παρόντες, έχουν σοβαρά προβλήματα και ζητούν λύσεις».

Μας ενώνει όλους/ες κοινή αγωνία και κοινός στόχος: μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση να προχωρήσουμε συντεταγμένα προς τα εκεί που μας δείχνει ο κόσμος

Γεγονός είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διανύει μία ιδιαίτερη στιγμή αυτό το διάστημα. Ο καθένας και η καθεμιά έχουν το δικαίωμα να έχουν τις απόψεις τους, τις αγωνίες τους. Οι διαφορετικές οπτικές πάντα υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζω όμως ότι αυτό που μας ενώνει ούτως ή άλλως είναι μία κοινή αγωνία.  Ο στόχος παραμένει κοινός: μέσα από τον διάλογο να προκύψει μία σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και να προχωρήσουμε συντεταγμένα προς τα εκεί που μας δείχνει ο κόσμος. Αυτός ο οποίος ανατροφοδότησε τον χώρο μας με δύναμη αλλά και αιτήματα: Προχωρήστε, κάνετε αλλαγές, κάνετε ό,τι ενδεχομένως καθυστερήσατε ή δεν ολοκληρώσατε, γιατί θέλουμε να φύγει η Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα οργανωμένο κόμμα που λειτουργεί με διαδικασίες και συνεδριακές αποφάσεις, με όργανα και εκεί λαμβάνονται αποφάσεις. Οφείλουμε να είμαστε υπομονετικοί

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα οργανωμένο κόμμα που λειτουργεί με διαδικασίες και συνεδριακές αποφάσεις, με όργανα και εκεί λαμβάνονται αποφάσεις. Ο Πρόεδρος του κόμματος είναι μεταξύ ίσων αλλά παράλληλα έχει και έναν διακριτό ρόλο. Ας περιμένουμε να δούμε, να αναγνώσουμε πρώτα και να κρίνουμε κατόπιν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο νέος πρόεδρος. Ενδεχομένως να αγνοώ και πράγματα. Επίσης γράφονται και πολλά τα οποία δεν έχω ακούσει προσωπικώς. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε υπομονετικοί. Και εντός και εκτός.  Είναι η δεύτερη μέρα εκλογής του  και ό,τι άγνωστα σημεία υπάρχουν είναι βέβαιο ότι θα διευκρινιστούν στην πορεία. Θα ξεκινήσει μία συζήτηση σταδιακά για να βρούμε τον κοινό βηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βεβαίως να αναγνωρίσουμε και τον βηματισμό του ίδιου του Προέδρου. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις διαδικασίες αλλά και το πολιτικό σχέδιο του κ. Κασσελάκη. Γνωρίζω  ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διατύπωσε θέσεις, όχι τόσο εις βάθος και όχι με τον τρόπο τον οποίο είμαστε εξοικειωμένοι ως τώρα. Χωρίς δηλαδή να έχουν τη μορφή πλατφόρμας ολοκληρωμένης. Εξέφρασε ένα ύφος, με ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με την κοινωνία άμεσο φρέσκο διαφορετικό που αποτέλεσε και ένα από τα βασικά ατού του.   Προφανώς οι θέσεις που διατυπώθηκαν χρήζουν εμβάθυνσης και ολοκλήρωσης. Οφείλουμε το επόμενο διάστημα συγκροτημένα να συνθέσουμε και να εμφανίσουμε ένα σχέδιο στην κοινωνία.

Εν τω μεταξύ οφείλουμε να κρατήσουμε το ότι ο κόσμος στηρίζεται σε εμάς με ελπίδα και προοπτική για την επόμενη μέρα.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να καθορίσει τα πράγματα δεν θα αποχωρούσε. Ανυπόστατη κάθε άλλη συζήτηση

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής, κλείνοντας, απέκλεισε την συζήτηση ότι πίσω από τον κ. Κασσελάκη βρίσκεται ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι η στάση του κ. Τσίπρα ήταν και παρέμεινε συνεπής και ξεκάθαρη ως προς την απόσταση και την ουδετερότητα την οποία τήρησε απαρέγκλιτα. Και έπραξε ορθώς. Η αποχώρησή του έδωσε προς όλους εμάς την ευθύνη να δούμε πώς μπορούμε να υπάρξουμε, να εργαστούμε και να προχωρήσουμε τα πράγματα χωρίς τον ίδιο. Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να καθορίσει τα πράγματα δεν θα αποχωρούσε. Είμαι σε θέση να γνωρίζω και τον χαρακτήρα του, έχοντας ζήσει κοντά του πολλά χρόνια. Αυτό που λέει πάντα το εννοεί.

 

Δείτε την συνέντευξη μέσω Skype που παραχώρησε στην Ηπειρώτικη Ιστοσελίδα ''ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News'' ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Στέφος Γιάννης


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου