Banner Πανω
 
 
 

«S.O.S.» Δημάρχου Ιωαννίνων προς τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ «ΠΝΙΓΟΥΝ» ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Λύσεις ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ για: Αεροδρόμιο, Ρυθμιστικό,  διόδια, στρατόπεδο Βελισσαρίου, οικόπεδα ΤΑΙΠΕΔ κ.α.

Πανστρατιά ζητά η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου

STRATOPEDO-BELISSARIOY

• Τα καυτά θέματα της Ηπείρου, τα οποία τελευταία, με κάποιες αψυχολόγητες πρωτοβουλίες κυβερνητικών στελεχών, διογκώνονται (όπως η απόφαση για διόδια στο Δροσοχώρι), θέτει επιτέλους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας επί τάπητος και μάλιστα με τρόπο που δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή κινείται προς θετική κατεύθυνση, που βεβαίως είναι «η ισχύς εν τη ενώσει».
Γι’ αυτό και απευθυνόμενος με επιστολές του στον Μητροπολίτη, τους βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τα Επιμελητήρια υπογραμμίζει ότι «ήρθε πλέον η ώρα να επιδιώξουμε έναν καλύτερο συντονισμό, να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να συναποφασίσουμε πώς θα προωθήσουμε από κοινού μείζονα θέματα για την περιοχή μας, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».
Παράλληλα, εξέφρασε την βούλησή του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια να υπάρξει μια κοινή συνάντηση με όλους, στην οποία μπορούν να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με τα διόδια, το Αεροδρόμιο, το Ρυθμιστικό, το ΤΑΙΠΕΔ ή όποια άλλα κριθεί αναγκαίο, έτσι ώστε να αναζητηθούν και να προωθηθούν προς υλοποίηση κοινές αποφάσεις.
Επιστολή στον Πρωθυπουργό
Μέχρι και επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά απέστειλε ο Δήμαρχος, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση για τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ για το ίδιο θέμα ζητά να οριστεί και κατ’ ιδίαν συνάντηση.
Αφού αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, είναι αντίθετοι με την εκποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, εκτάσεων που σήμερα ήδη λειτουργικά και οργανικά,  εντάσσονται στις λειτουργίες της πόλης  και αποτελούν χώρους ζωτικής σημασίας για την βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ζητά από τον Αντ. Σαμαρά:
* Να σταματήσει τώρα η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού που ξεκίνησε από το ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση των τριών οικοπέδων στους Αμπελόκηπους.
* Να μην προχωρήσει ανάλογη διαδικασία εκποίησης των έξι εκτάσεων πλησίον της λίμνης Παμβώτιδας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, που επίσης περιλαμβάνονται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.
* Να περιέλθουν οι συγκεκριμένες εκτάσεις στην κυριότητα του Δήμου, κάτι που αποτελεί διαχρονική δέσμευση αρμόδιων Υπουργών επί σειρά ετών.
Για τα οικόπεδα μάλιστα στους Αμπελόκηπους αναφέρει ότι στην ουσία αποτελούν προέκταση της μεγαλύτερης πλατείας των Ιωαννίνων.
Και ο προς εκποίηση χώρος είναι ο μόνος ελεύθερος χώρος και για τον οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών σχεδιάζει την κατασκευή πάργκινκ.
Με την ευκαιρία ενημερώνει τον Πρωθυπουργό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ζητάει άμεσα να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου, εκτάσεις που είναι ταυτισμένες με το Δήμο και είναι αδιανόητη οποιαδήποτε άλλη χρήση τους, πέραν του κοινόχρηστου χώρου, όπως το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Πάρκο Λιθαρίτσια, οι στρατιωτικές Φυλακές και το Στρατόπεδο Βελισαρίου.
Διαπαραταξιακή επιτροπή
Όπως ενημερώνει ο δήμαρχος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και με σκοπό να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις θέσεις του Δήμου, συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή, αποτελούμενη από:  
- τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα
- τον επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη  Δημοτική Πρωτοπορία» κ. Νικόλαο Γκόντα,
- τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» κ. Λάζαρο Νάτση,
- τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» κ. Αριστείδη Μπαρτζώκα.
Επιστολή προς την ΥΠΑ
Στο μεταξύ, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπ. Υποδομών Μιχ. Παπαδόπουλου, για το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και αφορούσε την τοποθέτηση ραδιοβοηθήματος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων επανέρχεται στο θέμα απευθυνόμενος με επιστολή του προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτκής Αεροπορίας Δημ. Κούκη, υπενθυμίζοντας στην Υπηρεσία του τις ενέργειες που αποφασίστηκαν τότε, οι οποίες μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για διερεύνηση από την πλευρά της ΥΠΑ, ενεργειών για την δυνατότητα βελτίωσης των διαδικασιών προσέγγισης στο αεροδρόμιο και επίσπευση της διαδικασίας εκπόνησης μελέτης «διαδικασιών και εμποδίων», PCB, που θα διερευνήσει τη δυνατότητα εγκατάστασης νέου τύπου ραδιοβοηθήματος.
Στην τωρινή επιστολή του ο Θ. Μπέγκας ζητά να επιταχυνθούν οι  διαδικασίες  που συναποφασίστηκαν στη σύσκεψη.

Πρωϊνός Λόγος

 

 

 

 

Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr