Banner Πανω
 
 
 

Συγκινητική η ανταπόκριση για την «Κιβωτό του Κόσμου»

KIBOTOS PAIDIA POGONIANH

• Περισσότεροι από 35.000 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στον ραδιομαραθώνιο της ΝΕΡΙΤ που έγινε τη Δευτέρα, για τη στήριξη των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», παράρτημα της οποία εδώ κι ένα χρόνο λειτουργεί και στην Ήπειρο, στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας στην ακριτική Πωγωνιανή.
Κατά την ημέρα του μαραθωνίου αγάπης, τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ έκανε τόσο ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, όσο και η Υπεύθυνη του παραρτήματος της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή Άντυ Θεοδωρακοπούλου.

Πάνω από 70.000 ευρώ!
Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο από τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα στους αριθμούς που διατέθηκαν για τις ανάγκες του ραδιομαραθωνίου, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 70.000 ευρώ, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των χρηματικών ποσών που θα κατατεθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης, το Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, η ΝΕΡΙΤ Μακεδονίας (102 FM) και ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9.84» διέδωσαν το μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης μέσω ερτζιανών σε όλη τη χώρα. Σημαντική ήταν η ενίσχυση από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ – με ειδικό πάνελ στο πλαίσιο της εκπομπής «ΕΞΙ – ΔΕΚΑ», ενώ αναφορά έγινε και το βράδυ στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ράδιο Αρβύλα».
Μέσα από τις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ έδωσαν το «παρών» δεκάδες εθελοντές και φίλοι της «Κιβωτού».
Στο πλάι της «Κιβωτού» στάθηκαν οι: Νίκος Πορτοκάλογλου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Νίκος Βέρτης, Πάνος Μουζουράκης, οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός, Κάρμεν Ρουγγέρη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Στέλιος Μάινας, Ελένη Ζιώγα, Παναγιώτα Βλαντή, Σωκράτης Αλαφούζος, Πέμη Ζούνη, Ματθίλδη Μαγγίρα και από το χώρο του αθλητισμού ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Κώστας Παπαλουκάς, ο Γιώργος Χαλβατζάκης, ο Στάικος Βεργέτης και η Αγγελική Καββαδία.

Συνεχίζεται η στήριξη…
Οι προσφορές αγάπης και στήριξης της «Κιβωτού του κόσμου» δεν σταματούν την ημέρα του ραδιομαραθωνίου. Οι φίλοι της οργάνωσης μπορούν να συμμετάσχουν με τις προσφορές τους στη διαδικασία χρηματοδότησης από τους πολίτες (crowdfunding).
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες το ποσό των 90.000 ευρώ για την αγορά 25θέσιου λεωφορείου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από τα σπίτια φιλοξενίας στο κεντρικό κτίριο, για να παρακολουθούν τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να καταθέτουν τις προσφορές τους με τους εξής τρόπους:
* Καλώντας από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα ή στέλνοντας sms με τη λέξη «ΚΙΒΩΤΟΣ» στο 19888 (2,46€/sms – κλήση),
* Καλώντας από σταθερό τηλέφωνο στο 901.11.170.170 (3,67€/κλήση, εντός δικτύου ΟΤΕ),
* Καταθέτοντας χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς:
• EUROBANK: 0026 0178 870100 872073
• ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5023 – 032595 – 870.

Μαθητές από τη Φλώρινα στην «Κιβωτό» Πωγωνιανής

• Την «Κιβωτό του Κόσμου» στην ακριτική Πωγωνιανή επισκέφθηκαν πρόσφατα μαθητές της  Α’ Τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας (φωτό) στα πλαίσια της διδασκαλίας ερευνητικής εργασίας με θέματα «Από το Εγώ στο Εμείς: Ο εθελοντισμός και η χαρά της προσφοράς στη σύγχρονη κοινωνία» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τόλη Θεοδώρα και «Αγγελολογία - Δαιμονολογία» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ρίζου Ευαγγελία.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ξενώνα, συζήτησαν με εθελοντές και το προσωπικό και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα εθελοντικής εργασίας και ανιδιοτελούς προσφοράς. Συγκέντρωσαν μάλιστα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο πρόσφεραν στην Κιβωτό με σκοπό να καλυφθεί μέρος των εξόδων θέρμανσης του χειμώνα, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία, την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στα παιδιά της Κιβωτού.

Πρωϊνός Λόγος

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...