Βουβό αντίο από χιλιάδες


Χιλιάδες Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ μπροστά στο δημαρχείο, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστή της Γαλακτοκομικής σχολής ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του.

Η βουβή συγκέντρωση για τον 20χρονο που όπως όλα δείχνουν έπεσε θύμα εκφοβισμού στη σχολή, ήταν ενδεικτική για το πόσο πολύ συγκλόνισε η υπόθεση όχι μόνο τη γιαννιώτικη κοινωνία, αλλά και όλη τη χώρα. Από νωρίς χτες, μετά τις 7 άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος στο σημείο όπου κάλεσαν ο δήμος Ιωαννιτών, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στις 8 το βράδυ, το κεντρικό σημείο της συγκέντρωσης, στην πόρτα του δημαρχείου, ήταν απροσπέλαστο ενώ η αστυνομία είχε κλείσει όλους τους γύρω δρόμους (εκείνη την ώρα έκλεισε και την Αβέρωφ) καθώς η πρόσβαση ήταν αδύνατη. Σε μεγάλο ποσοστό, οι συγκεντρωμένοι ήταν νέα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, ενώ πολλές ήταν οι οικογένειες που βρέθηκαν σύσσωμες εκεί. Αρκετοί κρατούσαν ένα κερί στη μνήμη του παιδιού που χάθηκε. Μπροστά στο δημαρχείο ήταν αναρτημένο πανό που αποχαιρετούσε τον 20χρονο.

Τελευταίο ταξίδι

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης  κηδεύτηκε χτες στο Σελλί Ρεθύμνου με χιλιάδες να το συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, μέσα σε βαρύ πένθος αλλά και την απαίτηση να «φωτιστεί» κάθε πτυχή της υπόθεσης, να βρει εξήγηση το απονενοημένο διάβημα ενός 20χρονου παιδιού και να αποδοθούν και ευθύνες εφόσον υπάρχουν. Την ίδια περίπου ώρα στα Γιάννενα, ο σύλλογος Κρητών Ηπείρου τέλεσε τρισάγιο στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο Γιακουμάκης, στην οδό Μαβίλη 1,5 χλμ από τη Γαλακτοκομική σχολή όπου φοιτούσε. «Συμπαρασταθήκαμε στην οικογένεια του παιδιού σε όλη την αναζήτηση, συμμετείχαμε στις έρευνες» τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Μαραγκουδάκη, η οποία συμπλήρωσε την ελπίδα οι έρευνα «να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση για δικαίωση του Βαγγέλη και μετά των οικείων του». Η κα Μαραγκουδάκη, καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων, είπε ακόμα ότι «συνήθως οι Κρήτες στην Κρήτη και εκτός αυτής πολύ περισσότερο αλληλοϋπερασπιζόμαστε, αλληλοβοηθούμαστε και έχουμε συνεκτικούς δεσμούς» για να εκφράσει την απορία και τη λύπη της για το γεγονός ότι κάποιοι συμπατριώτες του Γιακουμάκη φέρονται να του συμπεριφέρθηκαν βίαια και παρενοχλητικά. Μεσίστιες ήταν οι σημαίες σε όλα τα σχολεία των Ιωαννίνων, καθώς και σε κτίρια της εκπαίδευσης.
Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  18.00μμ--22.00μμ

 

ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News
Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας
PayPal Δωρεά με Κάρτα
Ασφαλής πληρωμή μέσω PayPal ή με τη χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα.
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας