Πρωταπριλιά… με οκτώ αντιδημάρχους

Το ήδη μεγάλο σχήμα των αντιδημάρχων Ιωαννίνων μεγαλώνει κι άλλο. Οι επτά αντιδήμαρχοι γίνονται οκτώ, με το νέο πρόσωπο να είναι ο Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα μια κρίσιμη αντιδημαρχία: των Οικονομικών.
Η προαγωγή του κ. Γιωτίτσα, γιου του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Γιωτίτσα, αναμενόταν εδώ και καιρό. Μάλιστα, πληροφορίες τον ήθελαν να αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής. Φαίνεται όμως ότι κρίθηκε απαραίτητη κάποια ολιγόμηνη αναμονή για δύο λόγους: αφενός μεν για να προετοιμαστεί ο δημοτικός σύμβουλος για τη θέση, αφετέρου δε για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τα οικονομικά του δήμου.
Την αρμοδιότητα των οικονομικών μέχρι χτες την είχε ο Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος παραδίδει το δημοτικό ταμείο στον διάδοχό του πλεονασματικό. Είναι γεγονός ότι αποτελούσε επιθυμία του κ. Μανταλόβα να μην ασχοληθεί άλλο με τα οικονομικά, προκειμένου να διαθέσει τις δυνάμεις του στην έτερη αρμοδιότητά του: προγραμματισμού και ανάπτυξης. Η αρμοδιότητα αυτή είναι ίσως πιο κρίσιμη από αυτήν των οικονομικών. Κι αυτό επειδή αφορά τη διεκδίκηση πόρων από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία ο αντιδήμαρχος έχει μεγάλη εμπειρία.
Ο κ. Γιωτίτσας, από την άλλη, καλείται να αποδείξει ότι η έλλειψη εμπειρίας στη διοίκηση δεν αποτελεί πρόσκομμα στην επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων του. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο 38χρονος δημοτικός σύμβουλος είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στα διεθνή οικονομικά και χρηματοοοικονομικά. Σήμερα εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος επενδύσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε μελετητική εταιρία. «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συνδημότες μας ότι θα εργαστώ σκληρά ώστε να συνεχιστεί το επιτυχημένο έργο στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου Ιωαννιτών. Ένα έργο με απτά αποτελέσματα που αναγνωρίζεται πλέον από όλους» τονίζεται σε γραπτή δήλωση του κ. Γιωτίτσα. Ο νέος αντιδήμαρχος ευχαριστεί δε τον κ. Μπέγκα κάνοντας λόγο για «ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα γενιά». «Η απόφαση αυτή του Δημάρχου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα γενιά ανθρώπων που συστρατευτήκαμε με κοινούς στόχους και είναι απόλυτα συνεπής με τη δέσμευση για ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού» αναφέρει.

Θ. ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ: «ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ»
Στο μεταξύ, σε έναν μίνι απολογισμό της 20μηνης συνολικής θητείας του στην αντιδημαρχία Οικονομικών προχωρά ο κ. Μανταλόβα, ο οποίος μιλάει για έναν «κύκλο που κλείνει». Όσον αφορά τα αποτελέσματα στην οικονομική διαχείριση, ο αντιδήμαρχος αναφέρεται μεταξύ άλλων στο λειτουργικό πλεόνασμα των 4,5 εκατ. ευρώ και στην επένδυση της χρηματοδότησης της ΣΑΤΑ σε έργα και όχι σε δάνεια. Ευχαριστεί δε τους εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία και τους συναδέλφους του αιρετούς. «Πετύχαμε όλοι μαζί αναγνωρίσιμα αποτελέσματα, σε συνθήκες πολύ δύσκολες, που αφορούν στο γενικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, των συνεχών και τεράστιων περικοπών πόρων, όσο και στο ειδικό περιβάλλον με την κατάσταση που είχε περιέλθει η οικονομική υπηρεσία, τα υπέρογκα βάρη από τον υπερδανεισμό και την κακοδιαχείριση του παρελθόντος» τονίζει.
Για τον ίδιο, η πρόκληση είναι πια ο τομέας του προγραμματισμού και ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, «με τους εθνικούς πόρους να είναι δυσεύρετοι, το στοίχημα για το δήμο Ιωαννιτών στη νέα προγραμματική περίοδο, είναι να διεκδικήσει αποτελεσματικά ευρωπαϊκούς πόρους που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης στην τοπική οικονομία και δημιουργίας θέσεων εργασίας τις οποίες έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία».
Μετά τις εξελίξεις αυτές, λοιπόν, οι αντιδήμαρχοι γίνονται οκτώ: Γιώργος Βίνης, Ιωάννης Λιόντος, Δημήτριος Κατηρτσίδης, Δημήτρης Νάστος, Νίκος Γκόλας, Θωμάς Γιωτίτσας, Παντελής Κολόκας και Θανάσης Μανταλόβας, από τους οποίους οι δύο τελευταίοι είναι άμισθοι. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο δήμαρχος Ιωαννίνων έχει το δικαίωμα να ορίσει εννιά αντιδημάρχους (έξι έμμισθους και τρεις άμισθους). Ο κ. Μπέγκας μπορεί να μην εξάντλησε τον αριθμό των αντιδημάρχων που δικαιούται, ωστόσο δεν παύει ένα σχήμα επτά ή οκτώ αντιδημάρχων να είναι μεγάλο. Ένα μεγάλο διοικητικό σχήμα οδηγεί εκ των πραγμάτων σε υπερεξειδίκευση αρμοδιοτήτων και στην απώλεια –σε μεγάλο βαθμό- μιας ευελιξίας. 


  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου