Το 4ο δημοτικό και τα 60.000 ευρώ

Καμία απάντηση μετά βεβαιότητας δεν μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή ο δήμος Ιωαννιτών για το πού θα στεγαστούν από την ερχόμενη σχολική χρονιά το 4ο δημοτικό σχολείο και τα δύο νηπιαγωγεία, που σήμερα λειτουργούν στο κτίριο της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής.

 
Όσον αφορά το 4ο δημοτικό σχολείο Λακκωμάτων, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα με το Ίδρυμα «Β. Μελάς», στο οποίο ανήκει το κτίριο. Συγκεκριμένα, ο δήμος, για να μπορέσει να προχωρήσει ο ίδιος στην αποκατάσταση των ζημιών, θα πρέπει να έχει στα χέρια του παραχωρητήριο. Το ίδρυμα συμφωνεί. Μόνο που υπάρχει ένα βασικό εμπόδιο. Όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που συνεδρίασε χτες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Βασίλης Τσαμπαλάς, για να γίνει η παραχώρηση χρήσης, θα πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να προκαταβάλει το ίδρυμα στην Εφορία 47.000 ευρώ για χαρτόσημο και 13.000 ευρώ ετήσιο τεκμαρτό ενοίκιο με βάση το σύστημα αντικειμενικών αξιών. Προφανώς, αυτά τα 60.000 ευρώ το Ίδρυμα «Β. Μελάς» τα διεκδικεί από τον δήμο. Εντός της εβδομάδας, πάντως, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας θα συναντηθεί στην Αθήνα με τη διαχειριστική επιτροπή του ιδρύματος για να εξετάσουν από κοινού τις πιθανές λύσεις. Ο κ. Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διαβεβαίωσε ότι, αν όλα πάνε καλά, οι τεχνικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να πιάσουν δουλειά για να είναι έτοιμο το σχολείο τον Σεπτέμβριο. Σε διαφορετική περίπτωση, μελετάται το ενδεχόμενο να στεγαστεί το 4ο δημοτικό σχολείο σε σχολικό κτίριο στη Ράχη Σαμή στην Ανατολή. Σήμερα, το 4ο δημοτικό φιλοξενείται σε άλλο κτίριο, στην Ανατολή, όπου θα στεγαστεί από τη νέα σχολική χρονιά το 2ο Γυμνάσιο.
Η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα «Γιάννενα Τώρα», η οποία έθεσε το ζήτημα της στέγασης των σχολείων εκτός ημερησίας διάταξης, κατέθεσε τη δική της πρόταση: Να φιλοξενηθεί το 4ο δημοτικό στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας (του πρώην οικοτροφείου θηλέων) στο λόφο Βελισσαρίου.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Ή ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ;
Όσο για τα δύο νηπιαγωγεία της Παπαζογλείου, η οποία προορίζεται για τη στέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής, η αναζήτηση νέου χώρου προς στιγμή δεν έχει αποδώσει. Υπενθυμίζεται ότι για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η μεταφορά των νηπιαγωγείων αποτελεί προϋπόθεση για την Αρχιτεκτονική, με τις πρυτανικές αρχές να έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό κανενός, αφήνοντας ουσιαστικά το όλο θέμα στα χέρια του δήμου Ιωαννιτών. Το διατηρητέο κτίριο της Παπαζογλείου προσδίδει ιδιαίτερο συμβολισμό για την έναρξη λειτουργίας της νέας αυτής σχολής, την οποία η τοπική κοινωνία τη διεκδικούσε επί δεκαετίες.
Ο δήμαρχος κ. Μπέγκας επεσήμανε χτες ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αγωνία για τα δύο νηπιαγωγεία». Αναφέρθηκε δε «στην πολύ μικρή πιθανότητα» να παραμείνουν τα νηπιαγωγεία στην Παπαζόγλειο. «Δεν είναι η πρώτη φορά που νεοεισερχόμενοι φοιτητές δεν θα έχουν το κτίριο τους. Για την πρώτη χρονιά, η Αρχιτεκτονική μπορεί να φιλοξενηθεί σε άλλα κτίρια» είπε χαρακτηριστικά. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας μίλησε για τα διάφορα κτίρια που ελέγχθηκαν, προκειμένου να στεγαστούν τα νηπιαγωγεία: από το ΚΕΠΑΒΙ μέχρι το Ιστορικό Αρχείο του δήμου και το Μέκκειο. Αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τον έλεγχο κτιρίου στο παλαιό «Χατζηκώστα». 
Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας