Banner Πανω
 
 
 

Τα Γιάννενα ιδανικά και για την ανάπτυξη εναέριων σπορ

 

Με το Μιτσικέλι κυριολεκτικά να… αιωρείται πάνω από την πόλη και τη λίμνη στο ενδιάμεσο να προσφέρει ένα ασφαλές πεδίο αναγκαστικής προσγείωσης, τα Γιάννενα αποτελούν ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη εναέριων σπορ όπως το αλεξίπτωτο πλαγιάς, με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για τις προοπτικές του ως αθλητικού προορισμού.
Εξάλλου, στο βουνό, πάνω από τους Λιγκιάδες, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ειδικής πίστας απογείωσης, η οποία ενθουσίασε, μαζί με το επιβλητικό τοπίο, τους Γερμανούς αθλητές που βρέθηκαν χθες στην πόλη μας, προσκεκλημένοι από τοπικό Σωματείο που ασχολείται με τα εναέρια αθλήματα.

Τα πλεονεκτήματα
Οι Γερμανοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι τόσο από την ίδια την πίστα στο Μιτσικέλι, όσο και από το γεγονός ότι αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη. Αυτό είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα, όπως εξήγησαν, αφού αντίστοιχες υποδομές σε άλλες χώρες βρίσκονται πολύ μακριά από τον αστικό ιστό με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη δυσκολία μετακινήσεων, διαμονής κ.τ.λ.. Παράλληλα, το γεγονός ότι βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και πάνω από τη λίμνη είναι εξίσου σημαντικό καθώς σχολές από όλον τον κόσμο αναζητούν τέτοιες συνθήκες για να εκπαιδεύσουν με ασφάλεια τους μαθητές τους.

Ενθουσιασμένοι…
- Ο Γερμανός εκπαιδευτής Κλάους Ντόζερ τόνισε σε δηλώσεις του πως η πίστα πάνω από τους Λιγκιάδες δεν έχει να ζηλέψει κάτι από αυτές που βρίσκονται σε άλλες χώρες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο μαγευτικό, όπως το χαρακτήρισε, τοπίο. «Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και είναι σίγουρο ότι θα έρθουμε ξανά. Η απογείωση είναι παρά πολύ καλή, ο χώρος και η θέα είναι μαγευτικά και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλές και καλές πτήσεις», ανέφερε.
- Τους Γερμανούς επισκέπτες συνόδευσε στο Μιτσικέλι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Αθλητισμού Παντελής Κολόκας, ο οποίος μίλησε για δικαίωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2009 υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος για την ανάπτυξη του τουρισμού. «Θέλω να τονίσω ότι ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε την προοπτική το πίστεψε και συνέβαλε τα μέγιστα. Να ευχαριστήσω ακόμα τους αντιδημάρχους Γιάννη Λιόντο και Ελένη Βασιλείου, για τη δουλειά που έκαναν κι εκείνοι από τον τομέα τους και φυσικά τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη που βοήθησε κι εκείνος για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Κολόκας.
- Ο Σταύρος Κωστούλας, Εκπαιδευτής αλεξίπτωτου πλαγιάς σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «είναι ένας χώρος κατάλληλος όχι μόνο για αεραθλητισμό αλλά και για εκπαίδευση. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ιωαννιτών και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα γιατί από την αρχή πίστεψε σε αυτό που κάνουμε και μας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. Η επένδυση αυτή για την περιοχή μας έχει μέλλον και πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε. Αυτό είναι μόνο η αρχή».
- Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης και αεραθλητής, Γιώργος Μαρκούλας από τη μεριά του τόνισε πως «είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε την περιοχή μας γιατί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες όπου το άθλημα αυτό είναι ήδη διαδεδομένο. Υπάρχουν χώρες όπου λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να διοργανώσουν πρωταθλήματα και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις εκτός συνόρων. Σκοπός μας είναι στο άμεσο μέλλον να κάνουμε προτάσεις σε ξένες ομοσπονδίες ώστε να διοργανώσουν εδώ τα πρωταθλήματά τους».

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr