Από αχούρι… στολίδι το κλειστό του Πολυκλαδικού

 

«Πιλότο» για την αναμόρφωση των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων της πόλης μπορεί να αποτελέσει η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του 8ου Ενιαίου Λυκείου (πρώην Πολυκλαδικού), στο πλαίσιο του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων».

Οι εικόνες από το πριν και το μετά, που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αντιδήμαρχος Υποδομών Γιάννης Λιόντος, είναι κάτι παραπάνω από… χίλιες λέξεις η καθεμία. Το γυμναστήριο που έμοιαζε «βομβαρδισμένο», με ένα πλαστικό τάπητα γεμάτο τρύπες και εμφανή σημάδια υγρασίας στην οροφή του, έχει μετατραπεί σε «στολίδι». Μετά την αποξήλωση του παλιού δαπέδου, τοποθετήθηκε ένα νέο αντικραδασμικό δάπεδο, στο οποίο έγιναν και οι απαιτούμενοι χρωματισμοί, έγινε αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων, αλλάχθηκε η στέγη και έγιναν εργασίες στεγανοποίησης.
«Νέο έτος, νέα αρχή, νέες αθλητικές επιδόσεις. Η υψηλών προδιαγραφών ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου στο Πολυκλαδικό μόλις ολοκληρώθηκε από τη δημοτική αρχή. Το "πριν"και το "μετά" είναι άκρως ενδεικτικά της υπεύθυνης προσπάθειας που έγινε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Λιόντος.
Η παρέμβαση αποτελεί κομμάτι μιας συνολικής προσπάθειας της δημοτικής αρχής να βελτιώσει τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους άθλησης στις σχολικές μονάδες της πόλης, οι οποίες δεν εξυπηρετούν μόνο τους μαθητές, αλλά και εκατοντάδες παιδιά που προπονούνται σε αθλητικά σωματεία τα οποία χρησιμοποιούν τους χώρους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, βέβαια, οι παρεμβάσεις είναι σημειακές και αφορούν κυρίως την ασφάλεια και εργασίες συντήρησης, αντίθετα με αυτή που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριου του 8ου ΓΕΛ.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης ξεπερνούσε τις 60.000 ευρώ, ωστόσο το ποσό που πραγματικά δαπανήθηκε, είναι μικρότερο, καθώς είχε υπάρξει μια μεγάλη έκπτωση του αναδόχου για το σύνολο του έργου, που αφορούσε επισκευές και συντηρήσεις σε αρκετά σχολικά κτίρια. Μένει, πλέον, να γίνει και η διοικητική παραλαβή του έργου, ώστε να μπορεί να δοθεί προς χρήση στους μαθητές και στα αθλητικά σωματεία.

ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ ΚΥΜΑΤΑ
Η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Το έργο είχε εν μέρει δρομολογηθεί από τον Νοέμβριο του 2014, όταν σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου συζητήθηκαν οι επισκευές και συντηρήσεις, που θα συμπεριλαμβάνονταν στη μελέτη που εκπονήθηκε, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του 2015. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που είχαν αποφασιστεί, ήταν και η αντικατάσταση του δαπέδου στο γυμναστήριο του 8ου ΓΕΛ.
Το έργο, όμως, δεν ξεκίνησε και ξεκίνησε ουσιαστικά δύο χρόνια αργότερα, με την παρέμβαση να αφορά και την αντικατάσταση της στέγης, καθώς υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με την υγρασία. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια έμειναν στη συνέχεια στη μέση, καθώς οι χειρισµοί που ακολουθήθηκαν µετά τα προβλήµατα που ανέκυψαν από τους σεισµούς του Οκτωβρίου του 2016, οδήγησαν τον ανάδοχο σε προσωρινή παύση των εργασιών για περισσότερους από τέσσερις µήνες, όπως είχε αναδείξει σε ρεπορτάζ του ο Η.Α.
Λόγω του σεισµού, πολλά σχολικά κτίρια παρουσίασαν ζηµιές, µε αποτέλεσµα να χρειαστούν άμεσες παρεμβάσεις. Από τον δήµο Ιωαννιτών ζητήθηκε από τον ανάδοχο του έργου να αναλάβει τις παρεμβάσεις αυτές αναπροσαρµόζοντας τον αρχικό σχεδιασµό, ενώ τον κάλεσαν να υπογράψει συµπληρωµατική σύµβαση µε την ίδια έκπτωση, για να εκτελεστεί και στο σύνολό του το αρχικό έργο. Το δηµοτικό συµβούλιο ψήφισε θετικά, οι τεχνικές υπηρεσίες ενέκριναν τη συµπληρωµατική σύµβαση, ο επίτροπος άναψε το πράσινο φως µετά τον προσυµβατικό έλεγχο, ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα της υπογραφής, από τον δήµο διαπίστωσαν πως στον κωδικό δεν υπήρχαν τα απαιτούµενα χρήµατα. Κάτι που θα µπορούσε να είναι δικαιολογηµένο, όχι όµως από τη στιγµή που στην αρχική δηµοπρασία υπήρξε µια µεγάλη έκπτωση.
Με δεδοµένη την έλλειψη χρηµάτων και το ότι είχαν εκτελεστεί εργασίες που δεν ήταν στην αρχική σύµβαση, ο ανάδοχος διέκοψε τις εργασίες, ζητώντας να γίνει ανακεφαλαιωτικός πίνακας και να του υποδειχθεί ποιες εργασίες θέλει ο δήµος να εκτελεστούν ακόµη, βάση των διαθέσιµων χρηµάτων. Παράλληλα, διαµήνυσε πως δεν επιθυµεί να υπογράψει συµπληρωµατική σύµβαση.
Τελικά, η λύση βρέθηκε και, έστω και με καθυστέρηση, η παρέμβαση στο κλειστό γυμναστήριο ολοκληρώθηκε.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΣ ΑΓΩΝ


  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου