Μένουν περισσότερο, φεύγουν εντυπωσιασμένοι

 

«Καρφίτσα» δεν πέφτει στην πόλη των Ιωαννίνων και τις ορεινές περιοχές, από τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στην περιοχή για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ το δεύτερο «κύμα» επισκεπτών αναμένεται από αύριο Σάββατο, για τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς.

Οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και καταλύματα άγγιξαν το 95% τις προηγούμενες ημέρες και στο ίδιο υψηλό επίπεδο είναι οι κρατήσεις για τις επόμενες, επιβεβαιώνοντας ότι η πόλη των Ιωαννίνων, το Ζαγόρι και το Μέτσοβο βρίσκονται στους δημοφιλέστερους προορισμούς αυτές τις ημέρες.

Εξάλλου, αυτό αποδεικνύεται και από την κίνηση στους δρόμους της πόλης και από το γεγονός ότι παράλληλα με τον αριθμό των επισκεπτών έχουν αυξηθεί και οι ημέρες διαμονής. Σε αυτά συμβάλλουν αφενός η ολοκλήρωση και της Ιόνιας οδού, που «έφερε» επισκέπτες και από την Αττική, αφετέρου οι ημέρες των αργιών φέτος.

Έτσι, σύμφωνα με τον γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων Στάθη Σιούτη μια σημαντική διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι οι διανυκτερεύσεις, που κυμαίνονται φέτος στις τέσσερις με πέντε.

Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο των δράσεων και παρεμβάσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, οι τοπικοί φορείς αλλά και οι επαγγελματίες φαίνεται να έχουν βελτιώσει κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες, που είναι σε υψηλό επίπεδο, ενώ ρίχνουν βάρος και στη διοργάνωση εκδηλώσεων για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών

Την ίδια ώρα, το ξενοδοχειακό δυναμικό έχει αυξηθεί, καθώς εντός του Δεκεμβρίου, μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων, ξεκίνησαν τη λειτουργία του ένα πολυτελές ξενοδοχείο και δύο boutique hotel, επενδύσεις στην πραγματική οικονομία που αναδεικνύουν τις προοπτικές που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού.

Παράλληλα, πολλές είναι τα τελευταία χρόνια και οι εταιρίες που στηρίζουν το τουριστικό προϊόν μέσα από τη διοργάνωση και προσφορά «πακέτων» επισκέψεων σε μουσεία, αξιοθέατα και περιοχές φυσικού κάλλους σε ολόκληρο τον νομό και την Ήπειρο. Αυτό, αποτελεί ένα ακόμη πλεονέκτημα της περιοχής έναντι άλλων, προσφέροντας στους επισκέπτες μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, ακόμη και σε αυτές τις περιόδους των γιορτών.

Ένα επιπλέον «ατού» αποτελούν και τα χιονοδρομικά κέντρα σε Μέτσοβο και Ανήλιο, που είναι σε θέση να προσφέρουν ειδυλλιακές Χριστουγεννιάτικες εικόνες στους επισκέπτες. Το χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, ως το νεότερο χιονοδρομικό θέρετρο της χώρας και μάλιστα σε υψόμετρo 1900 μέτρων, κερδίζει συνεχώς την προτίμηση των επισκεπτών, διαθέτοντας πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders, αλλά και δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούτη, οι επισκέπτες φεύγουν εντυπωσιασμένοι από την διαμονή τους στην περιοχή, ενώ στην Ένωση δεν έχουν μεταφερθεί παράπονα ή προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τουριστική άνοδος της περιοχής αποδεικνύεται και από την προσέλκυση σχολικών εκδρομών, που πλέον, λόγω των οδικών αξόνων, γίνεται πιο εύκολη. Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, επισκέφθηκαν την περιοχή μας σχολεία μέσα στον Δεκέμβριο, αντί από τις αρχές του χρόνου όπως γινόταν συνήθως.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου