Banner Πανω
 
 
 

Χωρίς… ροδοπέταλα ο δρόμος των συγκλίσεων

 

Μόνο με… ροδοπέταλα δε φαίνεται να είναι στρωμένος ο δρόμος στο δημαρχείο Ιωαννίνων για την επίτευξη μίας προγραμματικής σύγκλισης, μεταξύ των παρατάξεων Ελισάφ – Μπέγκα, ώστε να δημιουργηθεί με βάση και τις δύο, μία δημιουργική πλειοψηφία στο νέα δημοτικό συμβούλιο. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μ. Ελισάφ στον Θ. Μπέγκα, με την οποία τοποθετείται επί της επιστολής του απερχόμενου δημάρχου για τη διερεύνηση των πιθανοτήτων μίας πιθανής συνεργασίας.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Ελισάφ, υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για το περιεχόμενο, αλλά και τους όρους που θέτει ο κ. Μπέγκας προκειμένου να επιτευχθεί η προγραμματική σύγκλιση των παρατάξεων. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Ελισάφ στην απάντησή του, «… δε γίνεται σαφές ότι συμφωνείτε με αυτές τις προγραμματικές μας θέσεις ή με μέρος τους».

Ο κ. Ελισάφ σε ένα σημείο με ιδιαίτερο συμβολισμό στην απάντησή του τονίζει, ότι η πρόταση περί συζήτησης μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων, για τις προγραμματικές διακηρύξεις, είναι επί της ουσίας άτοπη, αφού οι θέσεις αυτές κατατέθηκαν δημόσια και κρίθηκαν στις εκλογές.

 

«Όχι» σε αποκλεισμούς παρατάξεων

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχει το δεύτερο μισό της απάντησης του κ. Ελισάφ, στην οποία σημειώνεται πως είναι προφανές και αυτονόητο επίσης, ότι διαφορετικά ερμηνεύεται και αξιολογείται το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής από κάθε παράταξη, όπως όμως και ότι χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων, η πρόταση για επίτευξη συγκλίσεων σε «προοδευτική κατεύθυνση».

«Για τη δική μας παράταξη η ερμηνεία των όρων «πρόοδος» και «συντήρηση» έγινε προεκλογικά. Δεν σχετίζεται με την πολιτική ή κομματική αφετηρία των παρατάξεων, αλλά με την ικανότητά τους, τη βούληση και τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης και στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Επίσης, είναι απολύτως λογικό να ερμηνεύουμε εντελώς διαφορετικά το “σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή”  όπως και να ιεραρχούμε διαφορετικά τις προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια, ωστόσο το ζητούμενο είναι η δυνατότητα σύγκλισης για την αλλαγή νοοτροπιών και αντιλήψεων με στόχο την καλύτερη διακυβέρνηση αλλά και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολτών μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ρουσφετολογικές πρακτικές», αναφέρει ο κ. Ελισάφ, που καταλήγει στην επιστολή του ως εξής:

«Χρήζει περαιτέρω διευκρίνισης η άποψή σας για «επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση» και αν αυτή σημαίνει αποκλεισμούς παρατάξεων κάτι που δε συνάδει με την δική μας θέση για τη δημιουργία μίας μεγάλης δημιουργικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς κανέναν αποκλεισμό».

Ιδιαίτερα το σκέλος της απάντησης που αφορά στο δίπτυχο «πρόοδος – συντήρηση» είναι πασιφανές, ότι αφορά στην περίπτωση συνεργασίας του κ. Ελισάφ με την παράταξη της κας Καλογιάννη περισσότερο και λιγότερο ίσως των κ.κ Γκόντα και Μπαρτζώκα, κάτι που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με τις δημόσιες τοποθετήσεις των επικεφαλής φαίνεται περισσότερο πιθανό να συμβεί, από το να μην γίνει. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως και με δεδομένο ότι η ορκωμοσία του δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να γίνει στις 30 Αυγούστου, δεν αναμένονται οριστικές ανακοινώσεις περί επίτευξης συνεργασιών με κάποια ή με κάποιες από τις παρατάξεις, που εκπροσωπούνται σε αυτό.

 

Στις 30 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου

Ανακοινώθηκε και επίσημα η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 19.00 στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...