Banner Πανω
 
 
 

Αντίθετοι με την αποκομιδή από ιδιώτες οι εργαζόμενοι

 

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων είναι οι εργαζόμενοι, με κλιμάκιο της ΠΟΕ ΟΤΑ να βρίσκεται στα Γιάννενα, στηρίζοντας τον Σύλλογο Εργαζομένων Νομού Ιωαννίνων που αντιτίθεται στην απόφαση του δήμου να αναλάβει ιδιωτική εταιρία την καθαριότητα στις δημοτικές ενότητες Περάματος και Ανατολής.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου και της Ομοσπονδίας επέκριναν και την κυβερνητική πολιτική και την απόφαση της δημοτικής αρχή με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον δήμαρχο το βράδυ της Τρίτης.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τίνα Ζέκα, ο δήμαρχος απέσπασε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την «ευκαμψία» που πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση για να λύνει τα προβλήματα στην καθαριότητα.

«Τι είπε ουσιαστικά; Πιο καθαρό νομοθετικό πλαίσιο, περισσότερες διευκολύνσεις για να ξεπουληθούν όλοι οι κρίκοι της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες», σημείωσε και πρόσθεσε πως την ίδια ημέρα, το Σωματείο είχε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

«Τόσο τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, όσο και δήμαρχος νωρίτερα την ίδια στιγμή που επικαλούνταν τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, την ίδια στιγμή δεν δέχονταν κουβέντα για τις προσλήψεις», σημείωσε και πρόσθεσε πως η καθαρή πόλη απαιτεί δεκάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ανανέωση στόλου.

Την κάθετη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση τομέων καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών στη χώρα εξέφρασαν ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Πετρόπουλος.

«Η υπηρεσία καθαριότητας και όλες οι υπηρεσίες των δήμων πρέπει να έχουν δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Να παρέχονται χωρίς ανταποδοτικά τέλη. Αυτό που φάνηκε από τις παρεμβάσεις μας είναι ότι η πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», σημείωσε ο. Γκιτάκος και κατέληξε τονίζοντας ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, η είσοδος των ιδιωτών στις υπηρεσίες καθαριότητας θα σημάνει αύξηση των ανταποδοτικών τελών, εκβιασμός λόγω του μονοπωλίου που θα δημιουργηθεί και για τους εργαζόμενους, αλλοίωση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Τέλος, την προσπάθεια των εργαζομένων να μην προληφθούν μόνο 47 υπάλληλοι στον τομέα καθαριότητας, αλλά επιπλέον προσωπικό, σημείωσε το μέλος του Σωματείου Χρήστος Μεντής, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή και λέγοντας πως βρήκε «αρωγό» την προϊσταμένη της υπηρεσίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο τοπικός Σύλλογος συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ στις 24 Σεπτέμβριου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη «με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας το νήμα από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χτυπά μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και βάζει στον γύψο τα συνδικάτα και τους αγώνες».

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...