Banner Πανω
 
 
 

Το Πανεπιστήμιο παρουσίασε το πλούσιο έργο του

 

Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, πέρασαν τις πύλες της Διεθνούς Έκθεσης, περισσότεροι από 250.000 επισκέπτες. 
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας της ΔΕΘ για την εκπαίδευση «Academia» το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρουσίασε στο περίπτερο 14, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ακαδημαϊκού και ερευνητικού έργου του, ενώ παράλληλα ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους για θέματα σπουδών και για προγράμματα  κινητικότητας όπως το Erasmus+, για υπηρεσίες συμβουλευτικής σε θέματα σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας κ.α.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια παρουσίαση του Πανεπιστημίου στη ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι «η πρώτη ομαδική παρουσίαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μας έδωσε την δυνατότητα να προβάλλουμε το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Ιδρύματος και να διαδώσουμε την ακτινοβολία και την εμπιστοσύνη που χαίρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην ελληνική κοινωνία». 

Τα ερευνητικά
Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να ενημερωθούν αναλυτικά από τους υπευθύνους:  
1. Το καινοτόμο πρόγραμμα Holobalance, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και αξιολόγηση μιας νέας πλατφόρμας εξ’ αποστάσεως παροχής προγραμμάτων αποκατάστασης ισορροπίας της Μονάδας Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων (MedLab) με υπευθύνους, τον Δημήτριο Φωτιάδη, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, τον Κωνσταντίνο Παπαλουκά, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και τον ερευνητή Δημήτριο Γάτσιο. 
2. “BioPoC”: Ιατροδιαγνωστικές φορητές συσκευές βασισμένες σε καινοτόμους βιοαισθητήρες αποκρινόμενων πολυμερικών μεμβρανών και μεταλλάκτες χαμηλού κόστους για χρήση στο σημείο περίθαλψης από την ερευνητική ομάδα «Ανάπτυξης Ηλεκτροχημικών Αισθητήρων και Βιοαισθητήρων», με υπεύθυνο τον Μάμαντο Προδρομίδη, Καθηγητή του Τμήματος Χημείας.
3. Παρουσίαση μέρους των πρωταρχικών αποτελεσμάτων της έρευνας για την οικονομική και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας από το 1907 από το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ), με υπευθύνους της έρευνας τον Νικόλαο Μπένο, Αναπληρωτή Καθηγητή και τον Αθανάσιο Σταυρακούδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.
4. Το έργο “Εικονική επιχειρηματική θερμοκοιτίδα” που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου YESS (Ιnterreg Greece-Italy), με σκοπό τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, με επικεφαλής τον Γεώργιο Γκωλέτση, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. 
5.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε το κοινό στο «αυτόματο πιάνο», το οποίο κατασκευάστηκε από τον εξωτερικό συνεργάτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Παναγιώτη Ιωαννίδη. Ένας ψηφιακός μηχανισμός εγκατεστημένος στο κάτω μέρος του πιάνου έδινε την δυνατότητα στους επισκέπτες του περιπτέρου να απολαμβάνουν το πιάνο, το οποίο έπαιζε μόνο του. Η παρουσίαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών για τα μηχανικά όργανα μουσικής. 
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, μουσική εκδήλωση με θέμα «Λυρικός Τσιτσάνης», την οποία επιμελήθηκαν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Ζουμπούλη και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος  Κοκκώνης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Το μουσικό σχήμα αποτέλεσαν ο Νίκος Ορδουλίδης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος και η Μαρία Τσακανίκα, φοιτήτρια του Τμήματος. 
Το  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετείχε και στο παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με ομιλίες και παρουσιάσεις: 
-."55 χρόνια Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Συνεχής ανάπτυξη έρευνας και καινοτομίας" Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-. "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ακαδημαϊκός και Διοικητικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός"
Σταύρος Δ. Νικολόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων        
– «Αναλυτική Μεγάλων Δεδομένων στην Υγεία» 
Κωνσταντίνος Παπαλουκάς, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών 
– "Καινοτόμες φωτοκαταλυτικές διεργασίες για την επεξεργασία του νερού" Ιωάννης Κωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χημείας 
– "Ελλάδα:1907-2022", Αθανάσιος Σταυρακούδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 
Το περίπτερο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλειος Διγαλάκης, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολος Δημητρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο τ. Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο τ. Υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, η τ. Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, η πρ. Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευαγγελία Καραγιάννη- Καραγιαννοπούλου. 
Τέλος, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τιμώντας την Ινδία, χώρα στην οποία ήταν αφιερωμένη η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης προσκάλεσε στο περίπτερό του, χορευτική ομάδα η οποία απέδωσε ινδικούς παραδοσιακούς χορούς.     

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...